Cum alegi un spa? Băi termale, stațiuni balneare, destinație de spa?

bai termale herculane

Continuăm articolul Cum alegi un sejur de wellness. Tipuri de spa cu alte categorii. Vezi care sunt acestea, pe lângă Day Spa si Spa Hotel, astfel încât să alegi mai ușor tipul de sejur de wellness de care ai nevoie și care ți se potrivește. Nu rata ofertele începutului de an!


Medical Spa

În general, mergem la spa pentru a ne relaxa, pentru a îmbunătăți funcțiile organismului, a ne reface după perioade stresante, sau pentru a ne acorda o perioadă de răsfăț. Tot în categoria wellness intră și spa-ul medical, care dispune de echipamente medicale si profesioniști, și care este un fel de hibrid între spa-ul tradițional și o clinică medicală. Într-un medi-spa, poți beneficia de tratamente corporale cum sunt masajele, împachetările cu alge, scrub-urile sau tratamentele faciale.

Dar, pe lângă acestea, acestea oferă servicii specializate, care sunt de obicei apanajul clinicilor dermatologice sau chiar de chirurgie plastică. Unele dintre cele mai comune tratamente includ terapiile cu laser sau lumină pulsată, peeling-uri chimice și, de cele mai multe ori, se realizează după indicațiile unui cadru medical.

E de preferat sa alegi unul în care medicul este prezent în clinică în timpul procedurilor, chiar dacă intervenția este realizată de către un estetician. Unele medi-spa-uri oferă un diagnostic gratuit al pielii, astfel încât să cunoști toate opțiunile de terapii, costuri, riscuri sau beneficii, înainte de a începe tratamentul propriu-zis. Și nu în ultimul rând, alege un centru cu o atmosferă relaxantă, care te face să te simți bine. La urma urmei, vrei o experiență completă, cu beneficii fizice și de ambient, pentru un maxim de efect pozitiv asupra pielii. 
 

 Băi termale și minerale 

România este recunoscută pe plan european pentru bogăția resurselor naturale curative, și în special a apelor minerale termale. Deţinem factori naturali de curã și avem tradiţie în exploatarea acestora: peste 8.500 de izvoare minerale şi termale (o treime din izvoarele minerale şi termale ale Europei), din care numai 10% sunt exploatate. Aceasta este, de fapt, originea spa-urilor moderne – cunoscutele stațiuni balneare care dispun de resurse naturale, ape minerale termale sau nămol sapropelic, cu proprietăți curative folosite în tratarea multor afecțiuni. Ele dispun, pe lângă resurse naturale, de echipamente medicale si profesioniști, diagnosticieni și terapeuți, care lucrează asupra unor afecțiuni cronice, la recomandarea medicului.

Stațiunea Băile Herculane este recunoscută pentru calitatea apelor minerale termale clorurosodice, bicarbonatate, sulfuroase, calcice și bromurate. Comparabile prin valoare cu cele din stațiunile Vichy și Mont Dore, din Franța, cele 16 izvoare conțin hidrogen sulfurat în mare concentratie, se întind pe o lungime de aproape 4 km și au debite de peste peste 4000 m3 in 24 de ore.

Afrodita Resort este unul dintre puținele hoteluri din Herculane care are propriul izvor cu ape pentru băi termale minerale sulfuroase. Acesta tratează o serie de afecțiuni cum sunt reumatismele osteo-articulare (spondiloze, discopatii, poliartrită, sciatică), afecțiunile post-operatorii, stări după fracturi, pareze, paralizii și diverse afecțiuni asociate (digestive, renale, cardio- vasculare, dermatologice, endocrine, ginecologice sau de nutriție). O echipă de medici balneologi și personal specializat (asistente, kinetoterapeut, maseuri) te așteaptă în cabinetele de fizioterapie, hidroterapie și masaj cu aparatură de ultimă generație, pentru ca tu să primești cel mai bun tratament de spa și balneo. 
 

Spa-ul ca destinație

Poate cea mai completă experiență de spa o vei avea într-o destinație de spa. Acestea sunt locurile, în general resorturi mari, create special în jurul experienței de wellness și spa, în care totul – facilități, servicii, activități – oferă o experiență holistică de wellbeing. Sejurul într-o destinație de acest fel durează cel puțin câteva zile și te va purta printr-o serie de activități, de la facilitățile clasice de spa până la exerciții fizice, clase de yoga, alimentație organică.

spa

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.