După check-in în Băile Herculane la hotel, explorează stațiunea!

atractii baile herculane

Întemeiată acum aproape 2000 de ani de împăratul Traian, stațiunea Băile Herculane are o istorie bogată. A fost construită de romani, și încă mai există vestigii din vremea aceea, statui și apeducte.

Un astfel de vestigiu, și anume o parte a unui bazin folosit pentru baie, a fost descoperit în 2015, chiar sub centrul orașului. Stațiunea poate oferi o adevarată lecție de istorie, dar și o frumoasă ocazie de a petrece timp în natură, pentru cei care iubesc drumețiile. După ce te-ai cazat în Băile Herculane la hotel, asigură-te că te plimbi puțin prin împrejurimi pentru a te bucura de istoria bogată și de natura impresionantă a locului. 

Cazinoul

Pentru cei interesați de arhitectură, Cazinoul este poate cel mai important motiv să facă o vizită în stațiune. Construit în stilul baroc austriac de la începutul secolului al 19-lea, a fost considerat o bună perioadă de vreme ca fiind cazinoul cel mai important din această parte a Europei. Din păcate, în prezent nu este în cea mai bună formă și poate fi admirat doar din exterior. Împreună cu Parcul Central, care a fost renovat de curând, și chioșcul pentru fanfară, întreaga zonă are o mare importanță istorică. Chiar lângă scările clădirii există o Sequoia Gigantea, care se află în acel loc încă din 1864.
 

Statuia lui Hercules

Nu se poate să te cazezi în Băile Herculane la hotel și să nu vizitezi statuia lui Hercules, simbolul stațiunii. Turnată în anul 1847, a fost donată soldaților ce păzeau granița imperiului de către arhiducele Carol al Austriei.
 

Vila Elisabeta

Construită în 1875, a purtat pe atunci numele de Vila Tatartzy, după cel care administra Băile Herculane pe atunci, Carol Tatartzy. Doisprezece ani mai târziu, împărăteasa Elisabeta, cunoscută ca Sissi, a făcut o vizită scurtă la Băile Herculane și a stat în această vilă. Unii spun că s-a întâlnit aici cu regina României, Elisabeta I. Acum, Vila este Casa de cultură a stațiunii.
 

Drumeții

Există și opțiuni pentru cei care vor să petreacă timp în natură iar acum, în culorile toamnei, este un moment ideal pentru o plimbare. Cei cazați în Băile Herculane la Afrodita Resort au informații legate de trasee la recepția hotelului. Spre exemplu, traseul Izvorul Munk – Grota cu aburi – Grota Haiducilor are intensitate medie, o durată de aproximativ o oră și jumătate, este marcat cu punct galben și triunghi albastru, și începe de lângă izvorul Diana III.

Izvorul lui Munk este situat fix sub un perete de escaladă. Apa se poate bea, însă este sulfuroasă, deci cei cu anumite probleme s-ar putea să-și dorească să o evite. Pe drumul către Grota cu aburi, te poți opri la Foișorul Roșu, care oferă o priveliște superbă.

Grota Haiducilor este ultima oprire din acest traseu și un punct de vizitat perfect pentru cei care nu doresc sau nu au posibilitatea de a merge în drumeții lungi. Pentru ca aburii ies la suprafață, cu cât de apropii mai mult, cu atât vei auzi mai bine sunetul aburilor. A fost descoperită în timpul imperiului austro-ungar și a fost explorată de marele speolog Emil Racoviță. Are o istorie bogată, se pare că a fost folosită de oameni încă din Epoca Focului, iar mai apoi a devenit o ascunzătoare pentru hoți în perioada romană, fiind o adevărată experiență labirintică.
 

Spa, wellness și tratamente în Băile Herculane la hotel

Cei care sunt cazați în Băile Herculane la Afrodita Resort & Spa au posibilitatea de a se bucura de apele termale ale stațiunii chiar la în incinta hotelului, evitând aglomerația asociată cu bazinele publice. Probabil că partea cea mai bună de a avea o cazare în Herculane cu piscină interioară este că poți să te bucuri de ea indiferent de vreme. Ca să duci relaxarea la un alt nivel, poți să te răsfeți cu tratamentele wellness oferite la spa-ul hotelului. Alege dintre tratamente pentru piele, diferite tipuri de masaj sau ședințe de împachetare. Oferta este atât de bogată încât cu siguranță vei putea să te relaxezi într-un nou mod în fiecare zi, iar când te vei întoarce din vacanță, te vei simți ca nou.

Descoperă saunele și piscinele, tratamentele wellness, băile termale minerale și tratamentele medicale oferite de Herculum Spa, cel mai inovator spa al momentului. Pentru rezervări, contactează recepția Afrodita Resort & Spa.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.