Obiective turistice de vizitat când ai cazare în Herculane

obiective herculane

Toamna blândă îmbie la escapade în mijlocul naturii, la aer curat și peisaje superbe. Și fiindcă toamna este și sezonul preferat pentru tratamente balneare, e momentul potrivit să îți iei cazare în Herculane, la Bacolux Afrodita Resort & SPA!

Hotelul, care are o sursă proprie de apă termală cu proprietăți tămăduitoare, asigură un nivel ridicat de confort într-una dintre cele mai vechi și frumoase stațiuni balneare ale Europei. Este unul dintre cele mai moderne hoteluri din Herculane, în care Bacolux Hotels Romania a făcut investiții importante pentru a le asigura oaspeților un sejur nu doar util, în scop de tratament, ci și unul deosebit de plăcut în acest colț de Rai natural al României.

După un tratament balnear benefic sau o plimbare prin împrejurimi, pe la obiectivele turistice din zona stațiunii imperiale, Bacolux Afrodita Resort & SPA este cazarea care îți ridică vacanța în Băile Herculane la rangul unei experiențe premium, cu adevărat memorabile.

Înainte să te relaxezi în confortul oferit de serviciile de cazare în Herculane la Bacolux Afrodita Resort & SPA, descoperă ce obiective turistice te așteaptă în stațiune!
 

Monumente istorice 

Chiar și dacă vii cu autoturismul în stațiunea balneară Băile Herculane, gara de aici merită vizitată. Este considerată ca fiind cea mai frumoasă gară din țară, fiind o copie a castelului de vânătoare din apropierea Vienei al împărătesei Maria Tereza. Construirea edificiului în stil baroc a fost realizată după planurile arhitectului  A.D. Serres, în perioada 1878-1886. Interiorul este decorat cu fresce reprezentând elemente din mitologia romană. Gara se află la aproximativ 3 kilometri distanță de cazarea ta din Herculane, Bacolux Afrodita Resort & SPA.

Superba clădire a Cazinoului găzduiește Muzeul de Istorie „Gen. Nicolae Cena”, situat în centrul istoric al stațiunii. Generalul Nicolae Cena a fost un militar român de excepție și primul director român al stațiunii Băile Herculane. Sub administrația sa, Băile Herculane devine o destinație importantă a turismului românesc interbelic. În 1924, Nicolae Cena a pus și bazele muzeului de istorie care îi va purta numele peste ani.

Bineînțeles, faimoasa statuie a lui Hercules, declarată monument istoric și cu o vechime de peste 170 de ani, reprezintă punctul 0 al stațiunii balneare. Realizată în 1848 din bronz, încă se află în stare bună și încântă privirile celor care vin în centrul istoric să o admire.

Simbolul stațiunii este Crucea Albă, situată pe cel mai înalt punct al Băilor Herculane (529m altitudine). Odată ajunși aici, priveliștea spectaculoasă oferă o panoramă de neuitat asupra întregii zone.
 

Peisaje naturale

Stațiunea balneară Băile Herculane, atestată documentar în 153 e.n., este situată pe valea Cernei, fiind integrată în Parcul Național Domogled – Valea Cernei. Parcul Național Domogled – Valea Cernei se întinde peste bazinul râului Cerna, de la obârşie până la confluenţa cu râul Belareca, peste masivul Munţilor Godeanu şi al Munţilor Cernei pe versantul drept şi respectiv Munţilor Vâlcanului şi Munţilor Mehedinţi pe versantul stâng. În Parcul Național Domogled-Valea Cernei există 34 de trasee turistice, dintre care 20 de trasee sunt omologate și 14 trasee sunt în curs de omologare. Aici vom găsi habitate importante, atât din punct de vedere al florei, faunei, peisajului, cât și al conservării. Păduri de fagi seculari și păduri cu Pinul Negru de Banat pot fi admirate, umbra și liniștea lor oferind refugiul pe care îl căutăm cu toții atunci când ne recreăm în timpul liber. 
 

Cascada Vânturătoarea 

Cascada cu cea mai mare cădere liberă a apei din România (de aproximativ 40 de metri), face parte din Parcul Național Domogled  – Valea Cernei. Cascada  Vânturătoarea are două căderi succesive – înainte de a atinge solul, firul de apă este întrerupt de un ”prag” stâncos, unde apa este vânturată, iar apoi curge ca o ploaie fină. Un peisaj absolut spectaculos! Traseul până la cascadă nu este solicitant, însă încălțămintea corespunzătoare pentru drumeții de munte este absolut necesară!
 

Peștera Hoților sau Grota Haiducilor 

Situată la numai 600 de metri distanţă de statuia lui Hercules din centrul istoric al staţiunii Băile Herculane și la aproximativ 3 kilometri distanță de Bacolux Afrodita Resort & SPA. Pereții peșterii, iscăliți de către nenumărate persoane, atestă faptul că acest loc este un obiectiv turistic încă din secolul al XIX – lea, cea mai veche semnătură fiind din anul 1820.

A fost explorată de marele speolog Emil Racoviță, iar numele grotei vine de la faptul că hoții din perioada romană își ascundeau aici comorile.  Fauna din această peșteră este unică în Europa și se mai găsește doar în America Latină.
 

Oferta de tratament balnear și cazare în Băile Herculane 

De-a lungul istoriei, stațiunea balneară Herculane a fost vizitată de aristocrația Romei Antice, de mari personalități precum Împăratul Iosif al II-lea al Sfântului Imperiu Roman, Împăratul Franz Joseph I al Austriei, Regina Maria, Regele Alexandru I al Serbiei și mulți alții. Vino și tu să descoperi stațiunea și să fii tratat regește la Bacolux Afrodita Resort & SPA!

Bacolux Afrodita Resort & SPA îți pune la dispoziție oferta de tratament balnear Sanitatem, care include trei proceduri pe zi, cazare și servicii de masă în funcție de pachetul ales. Restaurantele noastre sunt redeschise și în interior, respectă normele impuse de lege, iar mesele pot fi savurate aici, într-o plăcută atmosferă de vacanță cu stil. Îți recomandăm pentru cazare în Herculane la Bacolux Afrodita Resort & Spa, Camera Family sau apartamentele.

Recomandăm cu încredere pachetul all inclusive, pentru un weekend romantic la spa sau pentru un sejur cu răsfăț la superlativ, mai ales cand ai atatea motive să alegi un pachet cu toate serviciile incluse!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.