Băile Herculane: trasee montane, atracții turistice și tratamente balneare

piata hercules baile herculane

După sărbătorile Pascale, vine pofta de o vacanță mai lungă, nu-i așa? În acest caz, este momentul să îți planifici următoarea vacanță la Băile Herculane.

Sezonul renașterii parcă îți șoptește să petreci mai mult timp în natură, bucurându-te de frumusețea și serenitatea care te înconjoară. Oricine își dorește mai mult timp liber pentru sine, pentru mișcare, odihnă, sau tratament.  

Cea mai veche stațiune balneară din această parte a Europei – Băile Herculane – a fost, încă de pe vremea romanilor, un loc sacru, unde frumusețea și puterea vindecătoare a naturii a atras și tratat milioane de oameni de-a lungul secolelor. Izvoarele de apă termală cu proprietăți aproape miraculoase, cascadele, râul, muntele și aerul incredibil de curat de aici sunt doar o parte din motivele pentru care te vei îndrăgosti de această stațiune. De restul se ocupă Bacolux Afrodita Resort & Spa, care a pregătit oferte de tratament in Herculane eficiente pentru sănătatea ta și atractive pentru bugetul tău de vacanță. Iată cum poate arăta sejurul tău în Băile Herculane:

Băile Herculane: descoperă traseele montane din Parcul Domogled!

Stațiunea Băile Herculane este inclusă în Parcul Național Domogled – Valea Cernei, o arie protejată ce dispune de mai multe habitate, munți, izvoare, cascade și nenumărate specii de floră și faună. Aici îți poți încânta privirea cu priveliștea naturii sălbatice, un peisaj rar și prețios în Europa zilelor noastre. Iar aici respiri un aer puternic ionizat negativ, care oxigenează creierul și întărește imunitatea. 

Din Băile Herculane, cel mai inspirat loc pentru un concediu dedicat sănătății, dar și pentru odihnă și distracție, poți face drumeții prin natură. Există mai multe trasee din care oricine poate alege, în funcție de durata și intensitatea preferată. 

Cele mai populare trasee sunt: 

  1. Bãile Herculane – Podul peste Cerna de la km 10 – Cascada Vânturătoarea. Timp de parcurgere: 2 ore (dus-întors). Marcaj: cruce roșie.
  2. Bãile Herculane – Izvorul Diana III– Izvorul Munk – Cracu lui Arendașu – Platoul Coronini. Timp de parcurgere: 2 ½ ore (dus-întors). Marcaj: punct galben, bandã galbenã.
  3. Bãile Herculane – Hotel ROMAN – Grota Haiducilor – Grota cu aburi – Foișorul Împãrãtesei – Foișorul Galben – Izvorul Munk – Foișorul Verde – Izvorul Diana („Traseul Împărătesei”) – Timp de parcurgere: aprox. 3 ore (dus-întors). Marcaj: punct albastru, punct roșu și galben, triunghi albastru.
  4. Bãile Herculane – Izvorul de apã platã – Domogled – Crucea Albă – Grota lui Șerban – Timp de parcurgere: aprox. 3 ore. (dus-întors). Marcaj: cruce albastrã și bandã galbenã.

De la Crucea Albă poate fi admirată întreaga stațiune. Nu uita să iei la tine crema de protecție solară! 

Atracțiile turistice naturale din Băile Herculane

Atracțiile turistice naturale sunt numeroase și pot fi atinse într-o plimbare ușoară, pe unul dintre traseele montane. Iar dacă vrei sa vezi și mai mult, te invităm să descoperi Valea Cernei, Cheile Nerei sau, de ce nu, Cazanele Dunării. Toate aceste obiective turistice sunt realizabile într-un interval de 4-5 ore, pe care le dedici descoperirii atracțiilor naturale ale zonei.

Îți vom prezenta ceva mai în detaliu atracțiile turistice mai apropiate de Bacolux Afrodita Resort & Spa, pentru că, fiind cele mai accesibile, le poți atinge cu ușurință într-o plimbare lejeră de după-amiază. 

Peștera Hoților (sau Grota Haiducilor)păstrează urme ale existenței umane din paleolitic, precum și fosile de urs. Aici s-au descoperit tezaure de monede romane, de altfel numele său vine de la cei care obișnuiau să ascundă aici comorile furate. Are trei intrări și o lungime de peste 140 de m, și poți ajunge la ea urmând Traseul Împărătesei (traseul 3) numit astfel pentru că era preferat de Împărăteasa Sissi, care a petrecut câteva sejururi la Băile Herculane.

Cascada Vânturătoarea – de o frumusețe aparte, această cascadă oferă cadre fotografice unice. Știai că poți intra după cascadă și face niște fotografii spectaculoase? Urmează traseul 1 și vei ajunge în acest loc aparte, după o plimbare de cca două ore prin pădure. În zona Cascadei Vânturatoarea sunt unele dintre cele mai bune faleze de cățărare din zonă, Băile Herculane fiind de altfel recunoscute ca unul din locurile preferate de practicanții escaladei.

Grota cu aburi este un loc învăluit în legende, despre care se spune că ar fi adăpostit altare dedicate unor zeități tracice. Dintre crăpăturile sale ies aburii izvorului termal de dedesubt, iar mirosul de sulf este atât de persistent încât creează mediul propice dezvoltării unei specii unice de mușchi, pe pereții peșterii. Urmează traseul 3 și vei ajunge, după cca o oră de mers și multe puncte de belvedere pe traseu, la peșteră. Nu zăbovi prea mult înauntru, emanațiile de gaze în exces îți pot dăuna.
În stațiune sunt mai multe băi termale publice, unde drumeții își pot odihni picioarele obosite de la colindat. 

Băile Herculane: Tratamente balneare și cazare la băi termale de patru stele

Tratamentele balneare în condiții de 4 stele se fac la Herculum Spa, un centru spa de excepție în Herculane pentru tratament..

Pachetele de tratament la Bacolux Afrodita Resort & Spa, fie că este vorba desprea tratamente wellness spa sau tratamente medicale balneare, includ cazare în camera lifestyle și servicii de masă în unul dintre cele mai bune hoteluri spa din Băile Herculane. În prezent, toate ofertele de tratament la Herculum Spa au servicii de masă all inclusive, cu excepția ofertei Balneo pentru Seniori, dedicată persoanelor de peste 55 de ani.

Mergi la medicul de familie pentru biletul de trimitere la tratament, rezervă oferta de tratament, cazare și mese de care ai nevoie și vino în Băile Herculane pentru un sejur relaxant și vindecător. Te așteptăm la Bacolux Afrodita Resort & Spa!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.