Ce boli se tratează la Băile Herculane? Tratamente cu ape minerale.

Ce boli se tratează la Băile Herculane

Una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din România și din Europa, Băile Herculane, a fost dintotdeauna căutată pentru proprietățile terapeutice pe care le au apele și băile sale termale. Să aflăm ce boli se tratează la Băile Herculane!

Ea a început să revină din ce în ce mai mult în atenția celor care caută tratamente balneare, mai ales ca urmare a recentelor investiții în unităti de cazare moderne, care pun în valoare resursele naturale și istoria stațiunii. Una dintre aceste investiții este renovarea hotelul spa Afrodita și construirea celui mai modern spa din Europa în 2019, Herculum Spa. În afară de tratamentele de wellness, la Afrodita se tratează diverse boli, folosind proceduri terapeutice și apă minerala dintr-un izvor propriu, săpat chiar sub centrul spa și care alimentează baza de sănătate Afrodita. 
 

Ce boli se tratează la Băile Herculane și în centrul de sănătate Afrodita Resort? 

Principala resursă o reprezintă apele minerale sulfuroase, clorurosodice, calcice, saline cu un grad redus de radioactivitate. Aerul are, și el, o importanță mare ca factor terapeutic, fiind unul dintre cele mai ionizate și aducand mari beneficii sănătății. O mare concentrație a ionilor negativi (între 2000 şi 6400 de ioni negativi pe cm3) face ca aerul de la Băile Herculane să fie comparabil cu cel din Alpii Elveţieni din staţiunea Davos sau cu cel de la cascada Niagara. În acest context, în special bolile aparatului respirator (traheobronșite cronice, hipertrofie amigdaliană, sinuzite cronice, rinite cronice alergice și nealergice, faringite și laringite cronice) se pot ameliora prin cure de tratament balnear la Băile Herculane.

O categorie principală de boli tratate cu ape minerale la Băile Herculane o reprezintă afecțiunile reumatismale osteo-articulare. Aici intră reumatismele inflamatorii sau degenerative, boli reumatismale abarticulare inflamatoare ale membrelor inferioare, superioare și afecțiuni degenerative ale coloanei vertebrale (spondiloze, discopatii).

Afecțiunile post-traumaticerespectiv stări după operaţii pe articulaţii, stări după fracturi, suferințe după leziuni pe tendoane, artroze post-traumatice, leziuni posttraumatice de nervi periferici, precum și diverse sechele post traumatice fără leziuni medulare se tratează, de asemenea, la Băile Herculane. Apelor minerale se adaugă, la centrul de sanatate de la Herculum Spa, tratamente sub supraveghere medicală, în cabinete de fizioterapie și masaj, dotate cu aparatură de electroterapie de ultimă generație. 

Afecțiunile neurologice centrale și periferice, diversele boli ale sistemului nervos, cum sunt paraliziile, parezele post traumatice, nevroze astenice tratabile profilactic precum și afecțiuni ce pot apărea ca urmare a poziției incorecte la tineri (spate rotunjit, umeri aduși, abdomen proeminent) trebuie tratate înainte de a se transforma în deformații definitive.

O mare categorie de boli asociate pot beneficia de efectul tratamentelor balneare de la Băile Herculane. De la boli digestive (gastrite, constipații, colite, hepatite, diskinezii biliare) la boli cardiovasculare (hipotensiune arteriala), ale aparatului urinar și renal, boli dermatologice (eczeme, acnee, foliculite), boli ginecologice (vaginite, cervicite, sindrom premenstrual, tulburări funcționale menstruale) până la boli de nutriție (diabet zaharat, obezitate, gută), toate pot fi ameliorate pe parcursul curelor de ape minerale de la Băile Herculane. 
 

Ce terapii găsești la Centrul de Sănătate Herculum Spa? 

Procedurile terapeutice de la Bacolux Afrodita Resort includ ședințe de electroterapie de 8-15 minute cu ultrasunete/unde scurte/microunde, curenți diadinamici, aerosoli/laser termoterapie, ionizari și termocuvertă. Hidrotermoterapiile sunt băile cu sulf, infuziile de plante, dușurile subacvale, băile galvanice precum și împachetările cu termogel, drenajul limfatic și elongațiile. 
 

Cum beneficiezi de tratamente?

Oferta Sanitatem, pachet de tratament balnear cu durata sejurului de cinci, șapte, 10 sau 14 nopți iti ofera demipensiune sau pensiune completă, 3 terapii/zi prescrise de medicul specialist și acces la HERCULUM SPA, unde găsești cinci tipuri de saună (saunele cu aromaterapie, infraroșu și sare de himalaya, saună umedă), piscină de înot, jacuzzi cu apă sărată, bazin cu calciu și magneziu, sală de fitness. În luna iunie ai o oferta specială, unică, de cazare în Herculane, cu 50% discount la prețul afișat. 

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.