Cum alegi un spa și un sejur de wellness?

wellness la afrodita resort

Având în vedere multitudinea de posibilități, cum alegi cea mai bună variantă de spa? În funcție de durată și scop, alege una din opțiunile de aici!

În primul rând, ce înseamnă spa? În mod tradițional, așa cum s-a format undeva la începutul secolului 20 – termenul de spa descrie obiceiul de a petrece un sejur într-o o stațiune de wellness de tip balneo, construită în jurul unor resurse de ape minerale sau termale.

În timp, termenul s-a extins, la fel ca și locurile care oferă astfel de facilități, iar azi este oarecum generalizat și folosit în contexte diferite, de la locuri care oferă masaje, tratamente faciale și corporale, până la destinații turistice exclusive de spa. Global Wellness Summit consideră spa-ul “un loc care menține și creează starea de bine (wellness) printr-o serie de proceduri terapeutice profesionale cu scopul de a reface corpul, mintea și spiritul” iar Wikipedia îl definește ca fiind o locație în care apele minerale (sau apa de mare) sunt utilizate pentru băi medicinale, incluzând în categorie balneoterapia, tratamente medicale cu ape termale și ritualuri de îngrijire corporală.
 

Spa de o zi

Dacă îți dorești răsfăț și relaxare, dar nu ai foarte mult timp la dispoziție, alege experiența la spa de o zi. Chiar dacă nu vei parcurge toate procedurile pe care ți le pune la dispoziție un resort, o zi poate fi foarte eficientă pentru starea ta de bine, oferind un boost instant de vitalitate.

Ce poți face într-o zi la Herculum Spa din Afrodita Resort, Herculane? Vino devreme și începe cu circuitul saunelor, alternând piscinele calde cu băile reci și saunele cu zona de relaxare creată cu o atenție aparte pentru intensitatea luminii și cromaticii. Descoperă sauna Ierburile Afroditei sau sauna Hercule, care aduce în actualitate nu doar cel mai vechi tip de sauna, „smoke  sauna”, dar pune în valoare și pinul negru, o raritate a locului.

Fă-ți programare din timp pentru procedurile corporale sau faciale oferite de specialiștii din zona de wellness, și alege un ritual de răsfăț din meniul de spa!

Spa Hotel / Resort

Multe hoteluri au adăugat termenul de Spa în denumire, extinzându-și serviciile și facilitățile pentru a răspunde cererii clienților pentru spații de relaxare, piscină, saune și centre de fitness. Dar puține dintre ele sunt cu adevărat destinații de spa, în care totul este construit in jurul experienței de wellness a clientului.

Centrul Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort Herculane a câștigat în 2019 marele premiu INNOVATIVE SPA CONCEPT în cadrul Galei Innovative Spa Awards organizate de ESPA (European Spas Asociation) unde a concurat alaturi de spa-uri din alte 21 de state membre, lideri in industria de SPA, balneo si sănătate. Herculum Spa reprezintă un concept unic, creat prin folosirea resurselor naturale specifice zonei în tratamentele și procedurile spa, într-o formă exclusiv destinată acestei locații.

Pentru o experiență completă de spa, îți recomandăm pachetul Wellness la Afrodita cu variante care includ cinci sau zece nopți de cazare în hotel, opțiuni de all inclusive, pensiune completă sau demipensiune, acces liber la piscine și saune precum și un pachet de wellness cu ritualuri de detoxifiere, masaje, scrub, circuit spa asistat.
 

Vom continua cu partea a doua a articolului „Cum alegi un spa”, în care îți prezentăm alte două tipuri de opțiuni de spa și criteriile lor de alegere.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.