Spa, wellness sau balneo. De ce nu toate trei deodată?

spa la bacolux

În Antichitate, medicina romană și-a îndreptat atenția asupra prevenției bolilor și a dezvoltat, în imperiu, băile publice. Acestea au pus și bazele balneologiei. Drept mărturie și moștenire, la noi în țară avem Băile Herculane, una dintre primele stațiuni balneare din Europa. În prezent, stațiunea este faimoasă pentru istoria și bogățiile sale naturale, dar și pentru serviciile de tratament din cel mai inovativ centru spa european din 2019, Herculum Spa, din cadrul Bacolux Afrodita Resort & SPA. Tratamentele puse la dispoziție sunt atât wellness spa, cât și balneo-medicale.

Vino într-un sejur cu terapii ce îți vor aduce vindecarea trupului, minții și spiritului! 
 

Despre SPA, balneo și wellness

Termenul ”spa” este o abreviere a expresiei latine Sanitas Per Aquam – Sănătate Prin Apă. Așadar, conceptul de spa constă, la origini, în hidroterapie. Se spune că însuși fiul lui Zeus, Hercule, a venit pe meleagurile noastre pentru a își redobândi sănătatea la băi. De atunci, stațiunea în care a venit a primit numele de Băile Herculane. În prezent, spa înseamnă mult mai mult decât băi; cuprinde și tratamente wellness, dar și medicale, de recuperare. La Herculum Spa sunt cabinete de fizioterapie, hidroterapie și masaj, precum și personal medical specializat. 

Conceptul de ”wellness” este unul vechi de mii de ani și își are originile în Asia (China, India). Acesta se referă la starea de bine a omului pe toate cele trei planuri ale sale: trup, minte, spirit. Atunci când toate aceste trei planuri sunt în echilibru, trăim armonios și sănătos. 

Herculum Spa înseamnă o experiență de răsfăț multisenzorială. Simțul auditiv este relaxat prin muzică în surdină, simțul olfactiv – prin aromaterapie (în sauna cu ierburi aromatice, spre exemplu), simțul tactil – prin masaj sau alte terapii wellness, iar simțul văzului prin decorul inspirat din natură. Gustul este răsfățat în restaurantele din cadrul resortului nostru.

Oaspeții care au cazare în Herculane la Bacolux Afrodita Resort & SPA au mic dejun inclus și, gratuit, *acces în sala de fitness și zona de saune și piscine a hotelului. *Aceste servicii sunt disponibile în condițiile prevăzute de lege la momentul efectuării sejurului.

Spa înseamnă și tratamente balneo și medicale. Balneologia este o ramură a medicinii care studiază acțiunea curativă și/sau profilactică a apelor termale și minerale. Multiplele beneficii ale acestor ape cu izvoare în Băile Herculane asupra pielii și organismului uman sunt dovedite și cunoscute de secole.

Afecțiuni precum cele respiratorii, locomotorii, reumatice, osteo-articulare, neurologice, dermatologice, ginecologice, asociate (digestive, renale, cardiovasculare, endocrine, de nutriție) sunt tratate balnear cu apă sulfuroasă, în siguranță. În special acum, primăvara și în contextul pandemiei, tratamentele balneare sunt binevenite. Aceste tratamente ameliorează durerile cauzate de reumatism și sedentarism, desfundă căile respiratorii, distrug bacteriile și oxigenează organismul.

De asemenea, pentru tratamente de recuperare și prevenție a diverselor afecțiuni, medicii balneologi de la Bacolux Afrodita Resort & SPA fac recomandări personalizate fiecărui pacient pentru terapii și tratament cu tehnologii moderne (microunde, ultrasunete, curenți, ș.a). Este recomandată prezentarea unei trimiteri de la medicul de familie și cardul de sănătate.
 

SpaMed: cazare, mese, trei terapii/zi

Alternează între terapiile wellness și balneo cu pachetul SpaMed! Acesta îți garantează minimum 5 nopți – maximum 14 nopți de cazare în cameră matrimonială, demipensiune/pensiune completă sau all inclusive și trei terapii Herculum Spa pe zi: o terapie wellness și două terapii balneare, ce includ o cură cu ape termale.

Pe durata sejurului tău în Herculane, la hotel spa Afrodita, răsfățul și relaxarea se îmbină într-un mod armonios cu sănătatea – și nu oricum, ci în confort de patru stele. Nu ezita să îți rezervi un sejur vindecător, relaxant și de neuitat în Băile Herculane!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.