De ce să mergi la spa iarna. Trei motive pentru un sejur de wellness

spa wellness masaj

Sărbătorile de iarnă sunt prilej de bucurie și, pentru mulți, cea mai frumoasă vacanță a anului. Dar pot fi, în aceeași măsură, o perioadă obositoare, cu pregătiri de mese, vizite ale rudelor și prietenilor, o mulțime de drumuri de făcut și o continuă agitație până după Revelion. De ce să mergi la spa iarna?

Îți recomandăm să te gândești la un mic retreat la spa, un răsfăț de iarnă pentru tine și cele mai bune prietene, într-un loc creat pentru relaxare și wellness. În ianuarie, la Herculum Spa de la Afrodita Resort ai o ofertă specială la spa, la care te invităm să-ți faci rezervare încă de pe acum! Dar de ce să mergi la spa iarna?
 

1. Lunile de iarnă sunt cele mai bune pentru tratamente cosmetice

Tratamentele faciale au, in general, proprietăți de foto-sensibilizare a pielii și de aceea nu se indică expunerea la soare în zilele următoare unei astfel de proceduri. Vara crește riscul pigmentării sau al afectării dermului ca urmare a acțiunii mai puternice a razelor UV, combinată cu efectul foto – sensibilizator al cremelor și ingredientelor folosite. Iarna, în schimb, pe lângă avantajul legat de expunerea mai redusă la soare, este și o perioadă în care pielea se expune la frig, se deshidrateaza și are nevoie de o îngrijire suplimentară. Tratamentele dermatologice profesionale curăță tenul și, în același timp, îi conferă strălucire și un plus de hidratare, ceea ce este vital în lunile mai întunecoase, în care aportul de Vitamina D este mai scăzut.

Alege tratamentul IvaPur de la Herculum Spa, cu apă termala Herculane. Vei avea curățire în profunzime, cu extract de panseluță sălbatică pentru hidratare eficientă și o senzație de răcoare cu apă pură direct din natură, care asigură un ten cu aspect radiant.
 

2. Detoxifiere

Nu e niciun secret că în perioada Sărbătorilor de iarnă, tuturor ne place să ne bucurăm de masa de Crăciun și nu vrem să ne reținem din plăcerea de a savura preparate gustoase și consistente. Cu atât mai mult dacă, după ce trec Sărbătorile, ne permitem un ritual de detoxifiere, prin care corpul și pielea se refac, eliminând toxine și urme ale stresului. Sauna este soluția ideală pentru un obiectiv de detoxifiere, pentru că transpirația favorizează eliminarea toxinelor iar substanțele aromate au proprietăți vindecătoare.

Circuitul saunelor de la Herculum Spa este unic în România. Sauna Ierburile Afroditei vă încântă cu arome de plante, Sauna Hercule (smoke sauna) este o saună neagră, care pune în valoare pinul negru, o raritate a locului, aria de relaxare este creată cu atenție la intensitatea luminii și cromaticii, piscina de înot aduce natura la interior iar în Caldarium vei descoperi alte piscine calde, Hammam și Baie de vapori.

În timpul iernii, pielea respiră mai greu sub straturi de haine iar celulele moarte se pot acumula la suprafață. Un ritual de exfoliere profesională nu doar îți va reînnoi pielea, dar o va și ajuta să se hidrateze singură mai ușor. De aceea, nu uita să-ți faci programare și la una dintre procedurile corporale din saloanele de wellness de la Herculum! Îți recomandăm Detox Overwrap, detoxifiere prin aromaterapie, o procedură de exfoliere cu cărbune activ și miere, urmată de masaj și împachetare în unt de shea și uleiuri esențiale cu puternice proprietăți drenante și detoxifiante: dafin, pin, busuioc și rozmarin.
 

3. Sănătate și creșterea imunității

Detoxifierea este doar primul pas, și ea vine în ajutorul celor care suferă de dureri articulare sau musculare. Iarna aduce cu sine frigul, diverse viroze sau probleme respiratorii. Sauna și masajele decongestionează și ajută la eliberarea căilor respiratorii și scad durerile articulare ce apar ca urmare a frigului.

Aburii calzi intră în aparatul respirator, înmoaie membranele nazale, curăță nasul, gâtul și sinusurile. Adaugă o aromă de eucalipt și te poți vindeca fără drumuri la farmacie, spray de gât și sirop de tuse! Caldura și masajele corporale reduc durerea din mușchi pe care o simțim când am luat un virus, iar transpirația elimină toxinele din corp.
 

Sperăm că te-am convins că un retreat la spa are doar avantaje, și că e un lucru indicat să îl faci pentru sănătatea și starea ta de bine. Rezervă-ți din timp o cameră la Afrodita Resort, și nu uita de oferta de pachet spa!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.