Beneficiile ionilor negativi, în cea mai cunoscută stațiune balneară

statiuni balneare

Băile Herculane este o resursă naturală și o valoare națională inestimabilă.

Una dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare, Băile Herculane este bogată în ape termale. Ea primește în fiecare sezon mii de turiști care caută remedii pentru afecțiuni reumatice, nervoase și nutriționale. Am scris despre tratamentele balneare de la Herculane, dar și despre noile facilități de spa pe care le-am dezvoltat la Afrodita Resort în ultimii ani.

Ce este mai puțin cunoscut de publicul larg este o altă resursă naturală pe care stațiunea o are și de care cei care o aleg pentru sejururi de cateva zile beneficiază din plin. Este vorba despre aerul puternic ionizat cu ioni negativi

Dar ce înseamnă și ce efecte au ionii negativi pentru eficiența tratamentelor în stațiuni balneare? 

Ionii sunt molecule sau atomi care se află în componența aerului și care, datorită numărului diferit de electroni pe ultimul strat, au încărcătura pozitivă sau negativă. Aerul pe care-l respirăm conține ioni, pozitivi sau negativi. În timp ce ionii pozitivi apar ca urmare a proceselor industriale și a poluării, ionii negativi sunt generați și apar în special în locurile bine oxigenate, unde circulă aerul și există vegetație: în păduri, la munte, lângă cursuri de apă.

Știi starea de bine pe care o ai când faci o plimbare prin parc sau un traseu pe munte, prin padure? Ionii negativi sunt responsabili de asta. Prin contrast, aerul închis din camere este încărcat de ioni pozitivi, și de aceea trebuie creați curenți de aer care să oxigeneze spațiul (aerisirea camerei), având ca efect un somn mai bun, diminuarea stărilor de anxietate, reducerea intensității stărilor de astm sau a iritațiilor respiratorii.

Studiile arată ca în casele și birourile în care ne petrecem majoritatea timpului, concentrația de ioni negativi nu depășește 200 /1 cm3, iar folosirea aparatelor de aer condiționat precum și poluarea, în special din mediul urban, contribuie la asta. Efectele? De la o lipsa generala de vitalitate și de concentrare până la afecțiuni respiratorii, dureri de cap și scăderea imunității.

Aerul de munte conține cei mai mulți ioni negativi, de aceea drumețiile și mersul la munte ne dau o stare atât de bună. La Băile Herculane, situate în rezervația naturală a Parcului Național Domogled Valea Cernei, concentrația ionilor negativi este de peste 2000 de ioni negativi pe cmc. Aceasta concentrație se găsește, de obicei, la altitudini de peste 2000 de metri, în condițiile în care stațiunea se află la 170 de metri altitudine.

De exemplu, știați că:

  • Aerul care se respiră la Băile Herculane este comparabil cu cel din Alpii Elveţieni din staţiunea Davos?
  • Aerul ionizat negativ din Herculane, cu concentrație între 2000 şi 6400 de ioni negativi pe cm3  este similar cu aerul de la cascada Niagara?
  • Una dintre sursele ionilor negativi o reprezintă ferigile, pădurile de fag și pin negru, o specie care crește doar în Parcul Domogled? 
  • Cele 20 de izvoare termominerale și cascadele Cernei sunt surse de ioni negativi? 

Aerul puternic ionizat, alături de izvoarele termale minerale, sunt resurse cu puternice proprietăți terapeutice. Acesta este motivul pentru care un sejur de câteva zile la băi termale, la Afrodita Resort, este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru sănătatea ta, în special dacă vrei sa atenuezi efectul afecțiunilor reumatice, nervoase sau nutriționale, intr-un sejur în stațiuni balneare.

.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.