Descoperă ce pot face băile termale din Herculane pentru sănătatea ta

spa herculane

Băile cu ape termale, folosite de mii de ani pentru puterea lor de vindecare, sunt un adevărat tratament natural pentru diverse probleme de sănătate, iar băile termale din Herculane sunt unele dintre cele mai apreciate pentru tratamente balneare.

Hai să descoperim câteva dintre beneficiile oferite de tratamentul în Herculane!
 

Tratamente naturale eficiente

Apa din băile termale din Herculane conține o mare varietate de minerale, iar din punct de vedere al compoziției chimice, apele sunt clorurosodice, calcice, saline, sulfuroase, cu un grad scăzut de radioactivitate.

Ele au efecte deosebite asupra sănătății, adresând o paletă foarte largă de afecțiuni, de la boli ale aparatului locomotor, boli reumatismale, afecțiuni degenerative sau afecțiuni post-traumatice până la boli ale sistemului nervos, afecțiuni neurologice sau boli asociate cum sunt stările de convalescență după boli acute sau cronice.

Mineralele din apa băilor termale din Herculane, împreună cu conținutul ridicat de silica, pot să netezească pielea și să o hidrateze. Sulful, în mod deosebit, poate să diminueze probleme precum psoriazis, eczeme și iritații. Prin deschiderea porilor pielii, datorită căldurii apei, corpul nostru absoarbe aceste minerale și beneficiază de toate efectele pozitive ale acestora.

Apa termală din Herculane este folosită în tratamentele faciale oferite de Afrodita Resort la Herculum Spa sub forma produselor marca Ivatherm, în tratamente pentru remineralizare și hidratare, concepute pentru a curăța în profunzime tenul expus la poluare și având un efect hidratant, calmant și reparator.
 

Băile cu ape termale ajută la reducerea durerii

Un studiu publicat în Rheumatology International în 2010 a descoperit că este posibil ca apele termale să ajute la reducerea durerii. Căldura apelor cum sunt cele folosite la tratament din Herculane, poate slăbi percepția durerii prin blocarea receptorilor pentru durere din corpul nostru. Ele sunt în mod special folositoare pentru cei care suferă de artrită reumatică și de dureri de mușchi și pentru că apa ia din greutatea corpului, reducând presiunea pusă pe articulații și permițând astfel mișcări mai libere.

Afrodita Resort, printre puținele hoteluri din Herculane care au propriul izvor de ape termale, oferă băi termale minerale, recomandate pentru afecțiuni reumatismale osteo-articulare, precum și pentru afecțiuni post-traumatice. 

 ”Există și pacienți care se prezintă în fază acută, povestește medicul balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort & Spa, Otilia Oprișan, și atunci apelăm la tratament paliatic cu proceduri mai reci, crioterapie, masaj cu gheată, microunde. Pe de altă parte, dacă bolnavul se află în faza cronică a bolii, atunci acesta poate să beneficieze de baie sulfuroasă, de fizioterapie, de aparatul de elongații ( la hernia de disc fără complicații, însă să aiba un RMN sau cu C), de masaje miorelaxante, de masaj medicale, de masaje cu miere și ierburi”, adaugă medicul balneolog.
 

Au efect anti – stres

Apa termală relaxează mușchii tensionați – în general, experiența de a sta în apă caldă este una relaxanta. Totodată, se facilitează transpirația, care este un mecanism important în înlăturarea toxinelor din corp.

Așezată la doar 600 m de Munții Domogled, stațiunea Herculane se bucură de o aeronizare naturală cu ioni negativi. O simplă plimbare prin pădure sau pe străzile din Herculane te ajută sa fii mai destinsă, să dormi mai bine și să gândești mai limpede.”, punctează dr balneolog al bazei de tratament Afrodita Resort & Spa, Otilia Oprișan.

Herculum Spa de la Afrodita Resort este cel mai inovator Spa al anului și a fost construit pentru a oferi o experiență de relaxare totală. Un circuit de saune ce include Sauna Ierburile Afroditei și sauna neagră Hercule, aria de relaxare creată cu o anumită intensitate a luminii și cromaticii, piscine de înot, piscine calde, Hammam, băi de vapori, toate au fost create ca un circuit destinat în principal detoxifierii organismului, dar și recreerii active.

Tot pentru reducerea stresului, Afrodita Resort oferă o gamă largă de tratamente. Un bun exemplu este masajul cu pietre calde, ideal pentru eliminarea oboselii cronice. Momentum și masajul On the Go sunt alte exemple de modalități în care îți poți lua la revedere de la problemele de zi cu zi.

Atunci când ești destins, organismul își poate relua funcțiile normale, în mod special pe acelea pe care le-a ignorat datorită încărcăturii mentale prea mari, iar simpla relaxare poate avea un impact indirect asupra sănătății.
 

Întărirea sistemului imunitar

Multe persoane sunt de părere că fierul din băile termale din Herculane, împreună cu celelalte minerale, îți pot ajuta organismul să devină mai rezistent în fața infecțiilor și să le combată mai eficient atunci când acestea apar. Efectul antiinflamator al apelor termale poate fi folositor și în recuperarea în urma unei răceli. Mai mult decât atât, căldura aburilor emanați din aceste ape se ridică și ajunge la sinusuri, eliberând căile respiratorii.

Apele termale ajută la îmbunătățirea metabolismului, ceea ce sprijină absorbția mineralelor care ajută la refacerea organismului. Așadar, și anumite probleme digestive vor fi diminuate, sau chiar eliminate.
 

Băile cu ape termale ajută aparatul respirator

Persoanele care suferă de afecțiuni ale aparatului respirator sunt adesea sfătuite să părăsească mediul poluat în care a aparut afecțiunea a luat naștere, pentru a-i da o șansă organismului să își revină.

Apele minerale sulfuroase folosite sub forma inhalatorie pot fi de mare folos în mod special celor cu nevroze respiratorii, pneumopatii acute, virotice sau bacteriene, traheo-bronșite, dar și celor care lucrează în medii toxice, ori cu aer uscat sau umiditate mare. Atunci când aburii acestor ape sunt inhalați, ei favorizează drenajul secrețiilor bronșice, sprijinind curățarea aparatului respirator.

Mai mult, stațiunea este recunoscută pentru ionizarea negativa a aerului. Ionii negativi au multiple efecte benefice asupra organismului, cresc rezistenta organismului la efort si la stres și induc o stare de confort biologic.

*** 

Afrodita Resort este locația perfectă pentru a te recupera în urma unor efecțiuni post-traumatice, dar și pentru a-ți atinge potențialul maxim de sănătate. Spa-ul dispune de un medic balneolog și de personal medical specializat iar pentru a beneficia de pachetele de tratament balnear cu ape termale, oaspeții trebuie să prezinte atât cardul de sănătate, cât și o trimitere de la medicul de familie. Este indicat ca oaspeții să rezerve o consultație la medicul spa-ului în ziua în care ajung, pentru a începe cât mai curând tratamentele.

Herculum Spa din cadrul Afrodita Resort oferă tratamentele medicalepiscine și saunetratamente wellnessbăi termale minerale, și sală de fitness. Rezervă un pachet spa astăzi, și bucură-te de o relaxare la un alt nivel, sau aigrijă de sănătatea ta, cu ofertele de tratament balnear.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.