Masaje de relaxare. Beneficii pentru sistemul imunitar 

masaje de relaxare la spa in herculane

Cu toții știm că, atunci când facem masaje de relaxare, ne ajută la detensionarea mușchilor, elimină oboseala și dau o stare de bine. Prin relaxarea și întinderea mușchilor, crește flexibilitatea și mobilitatea articulațiilor. Dar știai că s-a demonstrat că masajele de relaxare ajută și susțin sistemul imunitar? Iata cum:

Una dintre cauzele care duc la slăbirea sistemului imunitar este stresul cronic. Gabor Mate, în bestseller-ul Cand corpul spune nu merge chiar mai departe cu această idee, argumentând faptul că corpul și mintea noastră sunt interconectate și că experiențele noastre emoționale pot influența sistemul nostru imunitar și funcționarea fizică. Autorul susține că o serie de boli cronice, cum ar fi bolile autoimune, alergiile, bolile de inimă și multe altele, pot fi legate de răspunsul sistemului nostru nervos la stresul cronic.

Cum poate masajul de relaxare să influențeze în mod pozitiv sănătatea?


Masajul ajută la reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, și stimulează eliberarea de endorfine și serotonină, ceea ce creează o senzație generală de bine. Mișcările specifice masajului stimulează circulația sanguină în corp, ceea ce poate ajuta la distribuirea mai eficientă a celulelor imune și a substanțelor nutritive către organele și țesuturile din întregul organism.

Studiile au arătat că masajul poate stimula producția de celule imune, cum ar fi limfocitele și celulele natural killer, care joacă un rol crucial în lupta împotriva infecțiilor și a bolilor. Unele cercetări sugerează chiar că masajul poate contribui la reducerea nivelului de citokine proinflamatorii în organism. Reducerea inflamației cronice poate susține sănătatea generală și funcția imunitară.

Unele tehnici de masaj stimulează drenajul limfatic. Sistemul limfatic are un rol important în eliminarea toxinelor și a deșeurilor din organism, și o funcție mai eficientă a sistemului limfatic poate sprijini, de asemenea, sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, masajul poate ajuta la inducerea stării de relaxare profundă și la ameliorarea problemelor de somn, iar un somn odihnitor și de calitate este esențial pentru o funcție optimă a sistemului imunitar.

Acestea fiind cunoscute, nu este de mirare că masajele de relaxare sunt unele dintre cele mai solicitate servicii de spa de pretutindeni. La Bacolux Afrodita Resort & Spa te așteaptă maseurii centrului de wellness Herculum Spa care ți-au pregătit mai multe tipuri de masaje, pentru a-ți răsfăța corpul și a-ți îmbunătăți starea generală de bine.

Masaje de relaxare: Momentum (50 minute)


Terapeutul
spa va folosi tehnici specifice pentru a relaxa mușchii și a te aduce într-o stare de calm și echilibru interior. Uleiurile esențiale vor spori experiența, lăsând o aromă plăcută în aer, cu un efect benefic asupra corpului și minții. Lasă deoparte orice gânduri și permite-ți să te eliberezi de grijile cotidiene și să te concentrezi asupra acestui moment dedicat exclusiv ție, o evadare din agitația vieții de zi cu zi!

Masaje de relaxare: Masaj cu pietre calde (75 de minute)


Masajul combină efectele terapeutice ale masajului manual profund cu cele ale masajului cu pietre bazaltice încălzite și puterea uleiurilor esențiale. Masajul manual profund va relaxa mușchii tensionați și va elibera stresul acumulat. Pietrele bazaltice încălzite, folosite în mod strategic, vor ajuta la îmbunătățirea circulației sanguine și vor aduce o senzație de confort și relaxare. În același timp, masajul cu pietre reci va contribui la reducerea inflamației și la calmarea oricăror senzații de disconfort.

Masaj cu bețe de bambus (50 de minute)


Este un masaj de tonifiere, care ajută la detoxifiere, eliminarea celulitei și modelarea corpului. Acest tip de masaj nu este doar eficient pentru a-ți tonifia corpul, dar poate fi, de asemenea, personalizat pentru a-ți oferi relaxare și pentru a elimina oboseala acumulată. El folosește tehnici specifice pentru a stimula circulația sanguină și limfatică, contribuind la eliminarea toxinelor și a grăsimilor acumulate. În plus, pe lângă beneficiile pentru corp, masajul de tonifiere poate ajuta și la reducerea aspectului inestetic al celulitei, oferindu-ți astfel o piele mai netedă și tonifiată.

Consultă meniul spa pentru a descoperi masaje de relaxare și toate terapiile de wellness de la Herculum. Indiferent de alegerea ta, masajele noastre personalizate sunt disponibile pentru a îți oferi o experiență unică și plăcută. Te așteptăm pentru o sesiune de relaxare, de bine, un boost pentru sanatatea ta și întărirea sistemului imunitar!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.