Puterea vindecătoare a naturii în terapiile spa wellness din Herculane

spa wellness la herculane

Conform oamenilor de știință, corpul uman adult este, în medie, 50-65% apă. Suntem parte din natură. Acolo se găsesc elementele care ne alcătuiesc, hrănesc, tratează și ne țin în viață. Mineralele, vitaminele și alte substanțe benefice prezente în plante și în apă sunt folosite în tratamente medicale și cosmetice. Și nu de curând, ci de mii de ani. Civilizațiile antice practicau, pentru sănătate, ritualuri spa wellness care și astăzi își demonstrează eficiența.  Relaxarea, creșterea imunității, alungarea oboselii și a durerii se obțin (și) prin cure spa wellness. Prin acestea, puterea vindecătoare a naturii se face remarcată. Iată cum:

Terapiile spa wellness inspirate din natură

În România, una dintre principalele destinații pentru cure spa wellness este Băile Herculane. Aceasta este stațiunea milenară faimoasă pentru ape termale. În Herculane, unul dintre cele mai cunoscute spa-uri este Herculum Spa. Acest centru spa aparține de Bacolux Afrodita Resort & Spa. Nu numai că are un design inspirat din natură și premiat la Gala ESPA 2019, ci are și un foraj propriu de apă termominerală. Această sursă de apă a fost forată special pentru a alimenta băile termale minerale folosite în tratamentul oaspeților hotelului. Serviciile de patru stele de la Bacolux Afrodita Resort & Spa atrag deopotrivă turiști și pacienți în căutarea vindecării prin balneologie, spa wellness și terapie fizică.

Băile Herculane este, de asemenea, o stațiune aflată la o altitudine de numai 168 metri, însă aerul ionizat negativ este similar celui din Alpi! Stațiunea face parte din cel mai mare parc național din Sud-Estul Europei, Domogled-Valea Cernei. Datorită vegetației abundente și apelor curgătoare, aerul are între 2000 şi 6400 de ioni negativi/cm3, fiind extrem de sănătos. O plimbare prin stațiune, unde se pot admira izvoare de apă sulfuroasă și vestigii arhitecturale, va fascina mintea și oxigena trupul cu totul.

După o plimbare prin aerul proaspăt, e oportun circuitul de saune și piscine de la Herculum Spa. În funcție de specificul saunei preferate, se poate folosi aburul, lemne cu esență aromată, plante medicinale sau uleiuri aromatice volatile. Uleiurile sunt preparate pentru Herculum Spa după rețete proprii și sunt făcute din plante medicinale cu efect vindecător dovedit. Plantele utilizate au rol antiinflamator, antibacterian, calmant sau tonic, etc.  Efectul acestei terapii spa wellness este unul cu beneficii multiple. La saună, corpul se purifică de toxine și se relaxează. De asemenea, se decongestionează căile respiratorii, durerile se calmează și stresul se evaporă odată cu uleiurile aromate.

Meniul Herculum Spa pentru terapii spa wellness propune masaje, scrub și/sau băi și saune, dar și tratamente faciale. În acestea din urmă se folosesc produse Ivatherm cu apă minerală provenită chiar din Băile Herculane. Masajele cu pietre calde sau cu bețe de bambus, dar și cel cu miere demonstrează încă o dată puterea vindecătoare a naturii. Datorită efectelor terapeutice ale acestor masaje, oboseala este alungată din corp, organismul se detoxifiază și pielea se vindecă. Nu li se spune ”terapii spa wellness” degeaba! Cu ajutorul plantelor, pietrelor vulcanice, mierii sau bețelor de bambus și priceperii terapeuților noștri, după aceste experiențe de la Herculum Spa te vei simți extraordinar de bine!

Hotelul din Herculane pentru sejurul tău spa

Rezervă-ți cazare în Herculane profitând de ofertele spa wellness disponibile! Astfel te vei bucura nu doar de cazare, ci și de servicii de masă și servicii spa de 4 stele! Te așteptăm cât de curând pe la noi unde știi ca ești în siguranță și îți recapeți puterile într-un sejur minunat.

 

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.