Masajele terapeutice și de relaxare: beneficii pentru sănătate și wellbeing

masaje terapeutice pentru sanatate

Una dintre cele mai la îndemână și plăcute modalități de a ne menține sănătatea este prin masaj. Masajul a fost folosit încă din cele mai vechi timpuri ca o metodă de a obține ”mens sana in corpore sano” – însuși Hipocrat, părintele medicinei, spunea: ”Calea spre sănătate este să faci o baie parfumată și un masaj aromat în fiecare zi.”  Masajele de relaxare sunt un răsfăț care au un impact semnificativ în special la nivel psihologic, iar masajele terapeutice sunt o modalitate eficace de recuperare medicală și sunt potrivite în tratarea mai multor afecțiuni.

În prezent, masajele terapeutice și masajele de relaxare se practică în întreaga lume, căci efectele lor benefice au fost dovedite de-a lungul mileniilor. Descoperă mai multe despre masaj, o procedură wellness spa practicată cu măiestrie și profesionalism la Bacolux Afrodita Resort & SPA, Băile Herculane:
 

Masaje de relaxare: Beneficii și avantaje

  1. Detensionează corpul. 

Principalul beneficiu al unui masaj de relaxare este chiar în denumire – te relaxează, astfel încât să te simți din nou bine și în formă. Știai că un masaj de relaxare te poate scăpa de oboseală, migrene și insomnie? Prin masaj, funcțiile sistemului nervos sunt optimizate și, de asemenea, te ajută să îți recapeți flexibilitatea mușchilor și articulațiilor.

  1. Combat stresul.

 Atunci când nu mai știi cum să scapi de stres, masajul de relaxare cu uleiuri aromatice îți hrănește corpul cu substanțele antiinflamatoare din plantele medicinale folosite și te calmează prin aromaterapie. Masajul cu uleiuri și pietre calde este vedeta masajelor de relaxare la Bacolux Afrodita Resort & SPA, fiind cel mai eficient în combaterea stresului.

  1. Înfrumusețează pielea,  o netezește și îi stimulează activitatea celulară pentru a o repara. 

Masajele de relaxare au calitatea de a menține elasticitatea pielii, prin mișcările care stimulează circulația sângelui. Rețetele Afroditei de uleiuri, mierea locală, sau,  în cazul masajelor faciale – produsele Ivatherm cu apă termală folosite – hidratează pielea în profunzime și îi oferă vitamine, minerale și alte substanțe cu proprietăți antibacteriene și antiage.
 

Beneficiile masajelor terapeutice

  1. Te scapă de dureri.

Endorfinele sunt cunoscute popular drept ” hormonii fericirii” și au un efect antialgic. Masajul terapeutic este un bun analgezic, căci ajută la eliberarea endorfinelor în corp. Acest tip de terapie este recomandat în cazul durerilor provocate de  întinderi musculare, dar și dureri articulare, de spate, afecțiuni reumatismale, hernie de disc, etc. Masajul ”On the go” este un masaj parțial, ideal pentru cele mai comune zone de acumulare de stres și tensiuni.

  1.  Îmbunătățesc circulația sângelui, circulația limfatică și oxigenează organele interne. 

Astfel, după un masaj terapeutic, îți recapeți vitalitatea și energia. Masajul terapeutic este o practică la care apelează foarte mulți sportivi pentru a-și menține sănătatea corpului în parametri optimi.

  1.  Detoxifică, tonifică și modelează corpul. 

Masajul cu bețe de bambus disipează toxinele acumulate în corp, descompune aderențele, iar gradul de presiune a bețelor asupra corpului alternează între ferm și moale, în funcție de problemele pacientului abordate în sesiune. Este ideal atât ca masaj terapeutic, pentru persoanele care suferă de dureri artritice, sportivi, cât și ca masaj de înfrumusețare și relaxare, pentru persoanele care își doresc modelarea corpului și eliminarea celulitei.
 

Oferte wellness spa.

Te invităm la Bacolux Afrodita Resort & SPA să te bucuri de beneficiile acestor masaje terapeutice și masaje de relaxare, alături de băi termale, băi de plante, înot, saune, împachetări și diferite alte tratamente balneare! Ofertele disponibile pentru un sejur vindecător în Băile Herculane includ cazare, servicii de masă, tratamente spa în condiții de 4 stele, la tarife speciale. Alege pachetul de wellness&tratament preferat, rezervă-l și pregătește-te pentru experiențe spa desăvârșite!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.