Beneficiile băilor sulfuroase, în căzi, în tratamentul balnear

spa

Stațiunea Băile Herculane este renumită pentru băile termale cu sulf, iar noi avem, la Bacolux Afrodita Resort & SPA, propriul izvor de apă termosulfuroasă. Tratamentul balnear și-a dovedit, de-a lungul secolelor, eficacitatea în tratarea mai multor afecțiuni. Apa izvoarelor minerale din Băile Herculane are proprietăți curative datorită conținutului bogat de hidrogen sulfurat. Hidrogenul sulfurat este singurul compus al sulfului care, prin piele, plămâni și pe cale digestivă, se absoarbe în organism. Se elimină prin piele, intestin și rinichi.

Apa sulfuroasă de la Băile Herculane, cu pH optim pentru piele, tratează afecțiuni reumatice degenerative, osteoarticulare, respiratorii, neurologice, ginecologice, post-traumatice, precum și afecțiuni asociate (digestive, renale, cardiovasculare, dermatologice, endocrine sau de nutriție). Descoperă, în acest articol, rezultatele concrete ale tratamentului balnear cu apă sulfuroasă!
 

Cum funcționează tratamentul balnear la Bacolux Afrodita Resort & SPA

În timpul băilor în ape sulfuroase, organismul absoarbe o cantitate mare de minerale. Temperatura ridicată a apei folosită în tratamentul balnear (38-60ºC) deschide porii, iar mineralele sunt astfel absorbite prin piele. Aburii au efecte antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice, ajutând bolnavii cu BPOC, astm bronșic, sinuzite, rinite alergice, ozena. Concentrația mare de sulf din astfel de băi este rețeta succesului pentru o piele frumoasă: previne ridurile și vindecă acneea. De asemenea, tratamentul balnear cu ape sulfuroase crește circulația arterială cutanată periferică. Scapă de furnicăturile și amorțeala mâinilor și picioarelor tale!

Circulația îmbunătățită a sângelui ajută la eliminarea toxinelor (băile sulfuroase detoxifică ficatul) și la oxigenarea organelor din corp. În plus, cu o mai bună circulație sangvină, pielea este capabilă să lupte împotriva bacteriilor și infecțiilor cu care poate intra în contact – un aspect foarte important, în special în vremea pandemiei de coronavirus. Cura cu ape sulfuroase ameliorează și afecțiuni ale aparatului locomotor. Apele termosulfuroase combat durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajutând la recuperarea mobilității articulare. Apa fierbinte are un efect relaxant, ușor sedativ, prin care vei reuși să îndepărtezi orice urmă de tensiune. La nivel articular, induce vasodilatație și astfel scade ischemia.

Efectul antiinflamator și antialergic al apelor sulfuroase de la Herculum Spa este util și în tratarea unor boli ginecologice: infecții cervicale, exemă, anexită, insuficiențe ovariene cu sau fără alte tulburări endocrine, sau insuficiențe enzimatico-metabolice. În cazul afecțiunilor neurologice periferice, tratamentul balnear se recomandă pentru: pareze ușoare, recente, afectări ale tendoanelor, înlăturarea tulburărilor trofice și vegetative; combaterea sechelelor dureroase și inflamatorii; educarea funcțiilor de coordonare a mâinii și piciorului.
 

Cazare în Herculane și tratament balnear de patru stele

Vino să te relaxezi și să te refaci la tratament balnear la Bacolux Afrodita Resort & SPA! 

În această perioadă, baia cu sulf se face în cădițe individuale, conform reglementărilor în vigoare. Profită de ofertele de neratat puse la dispoziție: Balneo pentru Seniori, ori Sanitatem*. Cu acestea, beneficiezi de o cazare în Herculane și servicii de masă de cea mai bună calitate, plus terapiile balneare de care ai nevoie! *Oferta Sanitatem va beneficia, începând de la 1 februarie 2021, de Discountul First BOOKING. Acesta este un discount special, care se aplică pachetelor all inclusive cumpărate în luna februarie, în avans (reduceri pentru rezervări cu plată parțială/integrală pentru un sejur în următoarele 6-12 luni).

Reamintim faptul că Băile Herculane este una dintre cele mai renumite stațiuni balneare din Europa. Cu peisaje de basm, izvoare termale, peșteri, floră și faună exotice și aerul puternic ionizat negativ, acest tărâm este o binecuvântare pentru trup și spirit. Sejurul tău la tratament balnear, cu mese și cazare în Băile Herculane, se se anunță a fi cea mai sănătoasă alegere!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.