Tratament balnear + wellness = un sistem imunitar puternic

tratament pentru sistem imunitar

Este arhicunoscut faptul că, pentru a avea o viață sănătoasă, este necesar să facem mișcare (ideal, în aer liber), să ne hidratăm și să avem o alimentație sănătoasă. Mai puțin știut este faptul că, pentru întărirea sistemului imunitar, putem apela și la cure de tratament balnear și terapii wellness.

România dispune de un potențial balnear extraordinar datorită izvoarelor sale de ape minerale și termominerale. Varietatea și abundența de elemente chimice naturale din ape este numai unul dintre motivele prin care se remarcă stațiunea Băile Herculane. Aici, natura vindecă într-un mod aproape miraculos. Cei care au mai fost în Herculane, la tratament balnear, s-au convins prin propria experiență de efectele benefice ale factorilor de cură prezenți aici.

În acest articol îți prezentăm cum anume acționează tratamentul balnear și îți ajută imunitatea:
 

Tratament balnear vindecător într-un spa premiat la nivel internațional  

În una dintre cele mai vechi stațiuni balneare din Europa, Băile Herculane, unde se spune că însuși Hercule a venit să își refacă puterile, se află peste 16 izvoare de apă termominerală. Un astfel de izvor a fost forat și la Bacolux Afrodita Resort & SPA – fiind ultima investiție de acest gen din ultimii 50 de ani – pentru a i se folosi resursele în tratamentul balnear din cadrul Herculum Spa. 

Aici se află saune, piscine, cabinete de masaj, hidroterapie și fizioterapie (electrostimulare, ultrasunet, laser-terapie, magnetoterapie, curenți, galvanizări). Aparatura modernă și personalul medical specializat sunt la dispoziția oaspeților. Designul deosebit al acestui spa reușește să împletească elemente inspirate din natură, creând un sentiment de serenitate. Herculum Spa a fost distins, în 2019, cu premiul Innovative Spa Concept din partea European Spas Association.

Tratamentele balneare practicate la Herculum Spa au calitatea de a ameliora afecțiuni cronice de mai multe feluri: reumatice degenerative, cardiovasculare, neurologice, dermatologice, pulmonare, osteo-articulare, endocrine, digestive. Bolile profesionale sunt, de asemenea, tratate cu succes la Herculum Spa. Chiar și după un singur sejur de tratament balnear în Băile Herculane se remarcă o îmbunătățire a stării de sănătate a pacientului. Cum este posibil?

Băile în căzi individuale cu apă termală înseamnă o absorbție rapidă în organismul uman a mineralelor abundente din apa a cărei temperaturi depășește 30 de grade Celsius. Căldura deschide porii prin care mineralele intră în corp și sistemul sanguin. Mineralele se elimină tot prin piele, dar și prin intestin și rinichi. Apa sulfuroasă are efect antiinflamator (calmează durerile musculare, articulare), antibacterian (elimină infecțiile pielii și toxinele din corp), oxigenează organele (crește imunitatea prin optimizarea sistemul circulator; mărește numărul globulelor roșii și a cantității de hemoglobină).

Tratamentul balnear de tip hidrotermoterapie, prin băi galvanice sau elongații și drenaj limfatic este, de asemenea, posibil la Herculum Spa. Aceste terapii non invazive, cu ajutorul aparaturii medicale moderne, asigură o regenerare și o apărare eficientă a organismului, ameliorează inflamația țesuturilor și calmează durerea provocată de efort sau de accidente. 

Pentru terapiile medicale de tratament balnear la Herculum Spa recomandăm să veniți cu o trimitere din partea medicului specialist și cardul de sănătate.

Masaje și răsfăț wellness spa

Pentru o infinită stare de bine, terapiile wellness spa vin în completarea tratamentului balnear. Masajele noastre nu sunt doar de relaxare sau înfrumusețare, ci și detoxifiere și tonifiere. Prin masaj se îmbunătățesc funcțiile sistemului nervos, circulația sanguină și imunitatea. Uleiurile folosite în masaj nu numai că ajută la regenerarea pielii, ci au și efect antidepresiv, antiviral și cicatrizant. La final, pielea este mătăsoasă, trupul tonifiat, iar spiritul – energizat!

Invitație la Bacolux Afrodita Resort & SPA

Bacolux Afrodita Resort & SPA este printre cele mai bune opțiuni de cazare cu băi termale din Herculane. În prezent oferim, printre altele, pachetul Phoenix de recuperare post Covid, în care îmbinăm tratamentele balneare cu terapia fizică. Poți afla mai multe despre un astfel de sejur la noi parcurgând textul despre tratament în Herculane post Covid.

În weekendul 21-23 mai sărbătorim, așa cum se cuvinte, Sfinții Constantin și Elena. Vom avea muzică jazz și bossa nova live și degustare de vinuri selecte în noul nostru Atrium Bar. 

Ca de obicei, la Bacolux Afrodita Resort & SPA, pe Valea Cernei, trăim sănătos și frumos, bucurându-ne de toate darurile naturii uimitoare din Băile Herculane. Vino să te simți excelent alături de noi, într-un spa hotel de patru stele premiat la nivel internațional!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.