Activități cu cei mici în vacanța de iarnă petrecută la Băile Herculane

activitati vacanta iarna

Copiii dintotdeauna iubesc vacanța de iarnă. Zăpada, cadourile și vizita lui Moș Crăciun creează cea mai frumoasă perioadă a anului pentru cei mici. Este momentul când se formează amintiri prețioase, printre cele mai memorabile. Întâlniri și clipe de răsfăț cu toți membrii familiei. Călătorii inedite cu părinții în stațiuni montane. Această perioadă aduce multe evenimente pline de bucurie.

Anul acesta, Bacolux Afrodita Resort & SPA a pregătit oferte speciale pentru vacanța de iarnă a familiei tale. După oferta de Crăciun și cea de Revelion 2021, am pregătit încă o ofertă de vacanță în familie. Descoperă, în acest articol, ce surprize avem pentru perioada vacanțelor de iarnă și de ce această perioadă va fi perfectă pentru familia ta, în stațiunea Băile Herculane!
 

Distracție și educație în vacanțele școlare de iarnă

Elevii se vor bucura, în perioada imediat următoare, de multe săptămâni de vacanță de iarnă. Aceasta va începe de pe 23 decembrie, iar ultima zi va fi duminica, 10 ianuarie.  După trei săptămâni de școală, va urma încă o vacanță: o săptămână liberă (30.01-7.02), pentru a marca schimbarea semestrelor. La țanc pentru un sejur în familie la Bacolux Afrodita Resort & SPA din Băile Herculane!

Vacanța de iarnă e cea mai frumoasă atunci când o petreci în Băile Herculane. Aici curg ape tămăduitoare, iar aerul ionizat negativ e comparabil cu cel de la cascada Niagara. Stațiunea veche de mii de ani ne poate învăța cele mai interesante lucruri despre natura țării noastre și de ce trebuie să le ocrotim pe ambele.

Bacolux Afrodita Resort & SPA vine cu o ofertă de cazare pentru doi adulți și un copil (max. 12 ani) în camera Family cu vedere panoramică spre stațiune și Munții Cernei. Cu o experiență gastronomică savuroasă în restaurantele sale și confortul de patru stele pus la dispoziție de resort, sejurul se va dovedi a fi un răsfăț de neuitat! Mai ales pentru că aveți atât de multe motive pentru a merge la spa iarna!

Privind peisajul frumos, vine pofta de drumeții și aventuri prin natură sau stațiune. În Băile Herculane pot fi admirate:

  • Arborele Sequoia Gigantea, unul dintre puținii de acest gen din România. Conurile sale au un aspect aparte; cele căzute sunt numai bune de adăugat în colecție! Sequoia crește în mod natural în pădurile din munții Sierra Nevada din California, SUA, la altitudini de peste 2000 de metri. În Băile Herculane, arborele se află la o altitudine de 160 de metri. Făcând parte dintr-o specie rară de Sequoia Gigantea, arborele din Herculane a fost declarat monument al naturii. Se află, în funcție de traseul ales, la 1.6 -2.2 km de Bacolux Afrodita Resort & SPA
  • Parcul Național Domogled – Valea Cernei, o zonă muntoasă întinsă cu cascade, păduri de fag și pin, peșteri și poteci pentru drumeții către panorame extraordinare. Peisajele par să fie rupte din basme. Pădurile cu pin negru de Banat (Pinus nigra subspecia banatica) reprezintă o altă surpriză naturală din zona Parcul Național Domogled-Valea Cernei. Pinul negru este o specie exotică și preferă regiunile calde. Mai este întâlnit în sudul și, parțial, centrul Europei, peninsula Asia Mică și nordul Africii.  Drumețiile prin aceasta arie protejată vă vor fermeca! De la cazarea din Băile Herculane și până în parcul național, distanța este de aproximativ 3 km. În drum spre această destinație, se întâlnesc și alte frumuseți unice în România –
  • Peștera cu aburi, o minune a naturii. Printr-o crăpătură în stâncă răsuflă aburi fierbinţi, de până la 56 grade Celsius. Acești aburi provin de la un izvor termal care ţâşneşte prin crăpăturile peretului din stâncă. Legendele spun că însuși Burebista a venit aici pentru a cere ajutor divin, căci peștera a fost, acum 2500 de ani, locul unui altar închinat zeităţilor păgâne. Peștera cu Aburi are doar 14 metri lungime.
  • Grota Haiducilor. Acest loc este un obiectiv turistic încă din secolul al XIX – lea. Cea mai veche semnătură de pe pereții grotei este din 1820. Se spune că, în perioada romană, aici își ascundeau hoții comorile. Fauna din această peșteră este unică în Europa și se mai găsește doar în America Latină.

O vizită a acestor obiective turistice naturale deosebite, încărcate cu legendă și istorie, aduce plăcerea mișcării în aer liber, dar și a descoperirii unor lucruri noi, din păcate prea puțin cunoscute. Un sejur în Băile Herculane nu este doar distractiv, ci și educativ, atât pentru copii, cât și pentru părinți! Pentru toate acestea și nu numai, vacanța de iarnă merită petrecută în Băile Herculane.
 

Invitația Bacolux Afrodita Resort & SPA

În stațiunea Băile Herculane, pe lângă aventurile în aer liber, distracția e și la cazarea de patru stele Bacolux Afrodita Resort & SPA. Aici, oferta pentru vacanța de iarnă are avantaje pentru toate vârstele:

  • Servicii incluse: cazare pentru 2 adulți și 1 copil (max. 12 ani) în camera Family cu vedere panoramică, loc de joacă indoor & outdoor, acces la locuri de joacă sub rezerva reglementărilor autorităților
  • Servicii de masă: pensiune completă (mic dejun, prânz, cină în sistem bufet suedez cu băuturi non-alcoolice incluse în timpul meselor), special pentru copii: meniuri sănătoase
  • Terapii:1 terapie wellness /persoană / zi
  • Nr. nopți: min. 4 nopți, max. 10 nopți
  • Perioadă sejur: 02-10 ianuarie 2021 / 30 ianuarie – 07 februarie 2021
  • Tarif: 139 euro/cameră/zi

La oricare masă, meniul se servește în stil bufet suedez. Bufetul este variat și conține doar ingrediente proaspete și de calitate.  Nimic congelat, ci numai alimente fresh!

Pentru copiii, bufetul a fost creat special pentru a fi cât mai sănătos și gustos. Piept de pui grill, mini burgeri și salată, cartofi copți, salată de crudități – totul este ușor, delicios și aranjat în farfurie într-o manieră îmbietoare. Iar aerul din Herculane dă o poftă de mâncare zdravănă. Pofta de mâncare, savoarea și aspectul deosebit din farfurie fac combinația irezistibilă!

În timp ce părinții se relaxează la tratamentul wellness inclus pentru fiecare zi de vacanță de iarnă, copilul se bucură, în siguranță, de toate jucăriile pe care le are la dispoziție în spațiul de joacă din interior*. Spațiul de joacă din exterior este prevăzut cu:

  • Podea cauciucată special pentru a preveni accidentările
  • Module pe cățărare cu scări, sfori sau tip perete de cățărare
  • Leagăn
  • Două tobogane

*Accesul la locuri de joacă va fi permis numai sub rezerva reglementărilor autorităților din perioada respectivă. Consultați și lista de măsuri de siguranță Covid 19.

Vino cu familia să petreceți cea mai frumoasă vacanță de iarnă, pe Valea Cernei, la Bacolux Afrodita Resort & SPA! Natură exotică, istorii și povești puțin cunoscute, jocuri, răsfăț și hrană pentru trup și suflet. Rezervă aici un sejur legendar!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.