Prin Băile Herculane și împrejurimile sale

Băile Herculane

Dacă vacanța de vară te aduce (și) anul acesta în Băile Herculane, nu e de mirare.

Înseamnă că vii ca să descoperi frumoasele trasee montane, peisajele naturale uimitoare și obiectivele turistice aparte. Apoi, mai mult ca sigur vrei să te relaxezi la cazare. Și precis nu ai refuza o vizită la spa. Ai tot vrut să încerci terapii balneo sau wellness care să te răsfețe și să îți redea frumusețea și vitalitatea. Ei bine, Băile Herculane te așteaptă cu drag! Ai destule locuri de explorat și activități plăcute de experimentat – în special când ești oaspetele nostru, la Bacolux Afrodita Resort & Spa.

Pe blogul nostru, de-a lungul timpului, am făcut mai multe plimbări prin Băile Herculane. Hai acum să descoperi locuri mai puțin cunoscute din apropierea stațiunii!

Unde se află Băile Herculane și de ce contează

Băile Herculane se află într-o zonă incredibilă a țării, foarte ofertantă pentru turism. Stațiunea face parte din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, cel mai mare parc național din sud-estul Europei. De asemenea, Parcul Național Domogled-Valea Cernei a fost trecut și în patrimoniul UNESCO. În vacanța de vară 2021 am povestit câte ceva despre obiectivele turistice de vizitat în Parcul Domogled. Aceste obiective sunt de mare importanță pentru civilizația noastră românească. Le-ai vizitat până acum?

Știai că Băile Herculane se află la doar 42 de km de un alt parc național? Este vorba despre Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița. Aici sunt alte obiective turistice incredibile. Menționăm: Ochiul Beului, ansamblul de mori din Bozovici, biserici și mânăstiri, peșteri și izvoare, cascade și trasee turistice de neuitat. Așadar, atunci când vii în Herculane, de aici poți explora nu doar unul, ci două parcuri naționale! Acestea adăpostesc habitate naturale incredibile și monumente istorice impresionante.

Destinația anului 2021

Zona Banatului Montan își merită pe deplin titlul ”Destinația anului” câștigat în vara lui 2021. Nu rata ocazia de vizita acest colț de Rai al României!

De la Bacolux Afrodita Resort & Spa îți poți rezerva excursii pe Dunăre cu vaporașul. După ce treci de Cazanele Mici, nu departe de statuia lui Decebal, ai să vezi și Tabula Traiana. Acesta este un monument săpat în stâncă, vechi de aproape 2.000 de ani. Tabula Traiana este o placă memorială ridicată de împăratul Traian în cinstea victoriei Imperiului Roman asupra regatului dac în urma celui de-al Doilea Război Daco-Roman din 105-106. Wow!

Vacanța de vară petrecută în zona Banatului Montan, la Băile Herculane și în împrejurimi, este cu totul memorabilă. Sunt atâtea locuri splendide de vizitat și atâta istorie de observat! În plus, resursele naturale din zonă sunt atât de benefice, eficiente și neobișnuite. Pare că oricare altă destinație de vacanță nu se poate compara. 

Oferte de cazare în Herculane 

Băile Herculane este renumită pentru apele termale curative, nu doar pentru istorie sau peisaje. Fiind printre cele mai cunoscute stațiuni balneare, aici vin turiști în concediul de odihnă sau la tratament medical. Prin urmare, ofertele de cazare în Herculane sunt de interes și potrivite pentru toți.

Bacolux Afrodita Resort & Spa are întotdeauna pachete de cazare atrăgătoare. Acestea includ și servicii de masă și tratament wellness, balnear sau ambele. Descoperă ofertele verii la hotelul nostru de 4 stele din Băile Herculane! Apoi, alege pachetul preferat și vino la noi, în Herculane, Banatul Montan! Aici ai să petreci cele mai frumoase și benefice zile de vacanță de vară.

Copyright © 2024 Bacolux Hotels.