Vacanța de vară: Obiective turistice în Parcul Domogled

obiective parcul domogled

Acum că ne aflăm în perioada vacanței de vară a copiilor, planurile pentru un concediu cu familia în natură, dar și confort, pot să devină realitate. Pentru o vacanță de neuitat, cu relaxare, răsfăț și locuri pitorești care umplu sufletul cu bucurie, descoperiți Parcul Național Domogled-Valea Cernei din Sud-Vestul țării! Băile Herculane și Parcul Național Domogled-Valea Cernei sunt zone cu obiective turistice demne de filme documentar; unele obiective sunt incluse în patrimoniul UNESCO. 

Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane vă pune tuturor la dispoziție oferte pentru vacanța de vară cu pachete de servicii all inclusive și cazare la un spa hotel premiat internațional. 

Cei care au mai fost oaspeții Bacolux Afrodita Resort & SPA deja cunosc faimoasele obiective turistice naturale sau arhitecturale din stațiune. Haideți să descoperim, în acest articol, obiective turistice mai puțin cunoscute de majoritatea celor care vin la Băile Herculane în vacanța de vară 2021!

Obiective turistice pentru aventurieri

Cei care își doresc să facă mișcare pot încerca traseele recomandate pentru a ajunge la obiective turistice din preajma stațiunii. La Bacolux Afrodita Resort & SPA, pasionații de adrenalină pot opta pentru excursii cu ATV prin mai multe astfel de zone – contactează-ne pentru detalii!

Cei care preferă să facă excursii cu mașina personală în zona Parcului Național Domogled-Valea Cernei vor descoperi mai multe destinații excepționale: morile de Topleț (la Sud), Podul lui Dumnezeu (la Nord), mânăstiri, păduri virgine și sate izolate. Toate acestea reprezintă obiective turistice unice în România și sunt încărcate cu legende și istorie.

Podul lui Dumnezeu, aflat la 68 de km distanță de Băile Herculane, este singurul pod natural al României și al doilea de acest gen ca mărime din Europa. Este funcțional ca pasaj rutier, fiind un obiectiv turistic natural, alcătuit din calcare stratificate. Mai multe legende circulă în legătură cu felul în care acest pod s-a format. Una dintre aceste legende spune că  Dumnezeu a lovit peștera în care se ascundea Dracul, iar pereții acesteia s-au prăbușit, alcătuind podul. O altă legendă spune că Dumnezeu a construit podul pentru a-l călăuzi pe Sfântul Nicodim spre Tismana, unde acesta, considerat a fi ocrotitorul Olteniei, a ctitorit o mânăstire. Mânăstirea Tismana, ”inima Olteniei”, este cel mai vechi (1377 d.Hr.) așezământ monahal din Țara Românească. Stă pe muntele Stârmina, înconjurată de culmi împădurite și stâncoase, lângă gura Peșterii Sfântului Nicodim.

Așadar, aventurați-vă cu mașina la nord de Băile Herculane pentru o zonă ce merită vizitată în vacanța de vară, cu obiective turistice de mare însemnătate pentru țara noastră și de o frumusețe ce dăinuie peste veacuri!

La Sud de stațiunea balneară (11km), veți descoperi Morile de Apă din Topleț. Morile din Topleț sunt obiective turistice impresionante prin arhitectura lor, fiind incluse în lista monumentelor naționale. O astfel de moară de aici a fost inclusă în patrimoniul Muzeului ASTRA din Sibiu. Veniți, în vacanța de vară, să admirați morile în cadrul lor originar, în satul bătrânesc Topleț! Peisajul de aici este unul memorabil.

O vacanță de vară perfectă

Bacolux Afrodita Resort & SPA este hotelul din Herculane unde întotdeauna revii cu plăcere, dar mai ales după excursii și drumeții prin natura sălbatică și așezările vechi (grote, sate, mânăstiri). Această cazare din Herculane de patru stele asigură un confort deosebit oaspeților de toate vârstele.

Vacanțele all inclusive au fost aduse în premieră în zona de Sud-Vest a țării de către Bacolux Hotels, întocmai pentru a stimula turismul în Băile Herculane și Parcul Național Domogled-Valea Cernei, zone care au atâtea de oferit! Pentru o vacanță ideală în România, optează pentru oferta de cazare în Herculane cu terapii wellness Celestium. Terapiile zilnice te vor detensiona și îți vor îngriji pielea, iar deliciul meselor all inclusive îți va da energia necesară pentru explorarea obiectivelor turistice. Dacă ai nevoie și de tratamente balneare, oferta SpaMed îți asigură o terapie wellness și două tratamente balneare în fiecare zi, plus răsfățul serviciilor de masă all inclusive.

Rezervă-ți o nemaipomenită vacanța de vară all inclusive la Bacolux Afrodita Resort & SPA, într-o zonă de basm a României – Băile Herculane, pe Valea Cernei!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.