Tratament în Herculane post Covid19 & alte boli respiratorii

trasee montane parcul domogled

Oamenii simt nevoia de a călători pentru a-și regăsi echilibrul interior, ilustrat de celebra expresie latină, ”Mens sana in corpore sano”. Atunci când aleg drept destinație stațiuni precum Băile Herculane, călătorii vin nu doar în scop turistic, ci și pentru tratament balnear sau de recuperare.

Bolile aparatului respirator (și nu numai) se pot ameliora cu un sejur în Herculane. Aici, apele sulfuroase și aerul pur sunt remedii medicale puternice. Efectul lor terapeutic este verificat și garantat de sute de ani. În special în contextul pandemiei Covid19, resursele naturale tămăduitoare din Herculane ajută corpul uman să se refacă. Iată cum:

Calitatea aerului din Băile Herculane, ideală pentru căile respiratorii superioare și inferioare

În faimoasa noastră stațiune balneară, deși ne aflăm la o altitudine de numai 168 m, aerul este puternic oxigenat, fiind încărcat cu ioni negativi și fitoncide. Acest lucru este datorat vegetației abundente și apelor curgătoare din Parcul Național Domogled-Valea Cernei, în cadrul căruia se află Băile Herculane. 

Ionii negativi sunt cunoscuți drept ”vitaminele aerului”, iar fitoncidele sunt substanțe care acționează ca un antibiotic vegetal ce combate agenții patogeni (microbi, virusuri, paraziți, prioni). Aerul ionizat negativ nu irită căile respiratorii, iar fitoncidele combat bacteriile și reduc numărul de alergeni. Respirând normal acest aer, aportul de oxigen prezent este benefic pentru corp (și minte!). Cum? Prin circulația sangvină, organele interne sunt puternic oxigenate, iar prin mișcare prin împrejurimi, bine irigate. Practic, sistemele circulator, respirator și cel imunitar sunt optimizate. Gravitatea problemelor pulmonare este ameliorată mulțumită acestui proces.

Prin combinația ionilor negativi cu fitoncide, aerul respirat este similar celui de la 2000 m altitudine, însă, în Herculane, lipsește disconfortul termic din zonele alpine. Bucură-te, în vacanța de primăvară, de zile cu sănătate în Băile Herculane!
 

Beneficiile apelor termale în tratamentul bolilor și sechelelor pulmonare

Izvoarele de ape termale i-au adus stațiunii Băile Herculane faima încă din vremea Imperiului Roman. Apele termale, în special cele cu sulf, au proprietatea de a trata o serie de boli și dureri.

În cazul bolilor pulmonare, tratamentul cu apă sulfuroasă ameliorează afecțiuni pulmonare și/sau respiratorii, precum bronhopneumopatia obstructivă cronică (BPOC), astmul bronșic, sinuzite, rinite alergice, ozena. Baia în apă sulfuroasă (37ºC) are, prin aburi, efecte antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice. Nu doar aerul din Herculane, ci și acest tratament balnear îmbunătățește circulația sangvină, oxigenează organele interne și pielea și redă mobilitatea. 

În majoritatea cazurilor de vindecare a bolii Covid19, este recomandat în primul rând un program pentru recuperarea respiratorie, dar și musculară. Sechelele fizice și psihologice după infecția Covid19 pot fi atenuate prin căi naturale cu un sejur de refacere în Băile Herculane, la Bacolux Afrodita Resort & SPA.

Cazare, mese, tratament complet de recuperare

Bacolux Afrodita Resort & SPA oferă nu numai cazare în Herculane, ci și servicii de hidroterapie, fiziokinetoterapie și terapii wellness spa, la standarde superioare.

Special pentru cei ce fac recuperare post Covid19, dar și pentru toate persoanele care vor să-și îmbunătățească imunitatea organismului, am creat pachetul Phoenix. În cinci etape de terapie fizică și trei tratamente balneo pe zi, am luat în calcul toate nevoile tale pentru recăpătarea imunității și energiei cu ajutorul naturii, dar și a tehnologiei moderne. 

Serviciile de masă pentru această ofertă sunt all inclusive, cu alimente și preparate proaspete și gustoase. Cazarea se va face în camera matrimonială standard. Aceasta este dotată cu birou de lucru pentru cei care practică telemuncă, dar și balcon cu scaune pentru cei care vor să se bucure din plin de aer curat și o priveliște spectaculoasă asupra stațiunii milenare sau asupra munților Cernei.

Pachetul Phoenix – Recuperare post Covid-19

Cu pachetul Phoenix de recuperare post Covid, într-un sejur de cinci nopți ai parte de 15 terapii balneare și 5 activități fizice de revitalizare. Medicul balneolog și kinetoterapeuții Herculum Spa te vor consulta, ghida și ajuta să obții cele mai bune rezultate. Nu uita să aduci biletul de trimitere medicală și cardul de sănătate!

Program zilnic :

Ziua I – Consultația medicală + terapii balneare + PASUL OXIGEN ONE 

Ne cunoaștem, evaluăm și discutăm despre program și despre ce înseamnă respirația corectă. Trainerul nostru o să te ajute nu numai să înveți tehnicile corecte de respirație, dar își va folosi pregătirea în psihologie pentru a te ajuta să faci o repoziționare mentală pozitivă, totul într-o atmosferă intimă și primitoare. Apoi, continuăm cu exerciții de respirație care o să-ți întărească sistemul respirator și o să te ajute să obți o stare de liniște.

Ziua II –  Terapii balneare + PASUL OXIGEN FREE 

După ce stăpânești tehnica de respirație  corectă, mutăm exercițiile de respirație în Grădina de Vară Belvedere, un loc fermecător din Herculane. Ne bucurăm de peisajul spectaculos asupra Văii Cernei și începem să introducem o serie de exerciții fizice ușoare. Acestea sunt adaptate acestui tip de recuperare, ajutând totodată la oxigenarea organismului.

ZIUA III – Terapii balneare + PASUL VITAMIN D

Întărim sistemul respirator combinând tehnicile cu plimbarea ușoară în pădurea din apropiere. Trainerul te însoțește pe tot parcursul acestui traseu, asigurându-se că tehnicile sunt aplicate corect și că organismul nu este suprasolicitat. Apoi continuăm exercițiile fizice ușoare în cadrul natural de poveste de lângă Izvorul Conteselor. În acesta etapă, doza de vitamina D este asigurată. Vitamina D este asimilată de organism, indiferent dacă vremea este însorită sau nu și este un element esențial în procesul de recuperare!

ZIUA IV – Terapii balneare + PASUL REVIVE MAGNOLIA                                                                

După ce am antrenat treptat organismul în zilele anterioare, acesta este pregătit pentru a introduce următoarea serie de exerciții fizice, de această dată la sol. În cadrul acestei etape sunt introduse o serie de tehnici ușoare de izometrie, yoga, pilates și stretching.

ZIUA V – Terapii balneare + PASUL REVIVE DINAMIC

Combinăm ce am învățat în cadrul exercițiilor de respirație și pașii pentru  întărirea organismului într-o serie de exerciții ușor mai dinamice în aer liber, în Grădina de Vară Belvedere. Avem grijă să nu suprasolicităm organismul în refacere, însă aducem împreună tehnicile de izometrie cu influențe aerobice pentru a ne asigura că organismul primește mișcarea de care are nevoie.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.