Apa cu sulf și beneficiile sale pentru sănătate 

apa cu sulf tratamente

Interviu cu balneologul Dr. Larisa Băloi, Bacolux Afrodita Resort & Spa


Apele minerale
sulfuroase au fost folosite în mod tradițional în balneologie ca tratament pentru afecțiunile pielii (psoriazis, eczeme, iritații), boli respiratorii și dureri musculo-scheletale. Studii recente au demonstrat noi aplicabilități ale acestor ape curative, datorate proprietăților terapeutice ale sulfului, prezent sub formă de hidrogen sulfurat. Curele cu ape minerale sulfuroase bogate în hidrogen sulfurat au potențialul de a trata tulburări ale organelor interne, cum ar fi hipertensiunea arterială, ischemia și afecțiunile care afectează rinichii sau sistemul nervos.

Stațiunea balneara Băile Herculane este renumită pentru apele sale sulfuroase, apreciate în toată Europa, atât pentru proprietățile lor curative în tratarea diferitelor afecțiuni cât și pentru efectele benefice asupra întăririi sistemului imunitar. La Bacolux Afrodita Resort & Spa, orice procedură ce implică tratament balnear cu ape sulfuroase începe cu o vizită la medicul balneolog. Am întrebat-o pe doamna doctor balneolog Larisa Băloi câte ceva despre metodele de tratament aplicate, contraindicații în curele cu ape sulfuroase, precum și despre tipurile de afecțiuni pe care apele termale cu sulf le adresează. 

 

Care sunt principiile după care acționează sulful / apa cu sulf în scop terapeutic în organism? 

Apa cu sulf are multiple beneficii asupra organismului. Are efect condroprotector și antireumatic asupra cartilajului articular. Asupra pielii are efect keratolitic, favorizând decolarea keratozelor și eliminarea scuamelor. Favorizează eliminarea secrețiilor bronșice și relaxează mușchii respiratori, permițând astfel o mult mai bună oxigenare a plămânilor. Are de asemenea și efect asupra anumitor afecțiuni ginecologice, favorizând restabilirea componentei biologice travaginale. 

În ce fel de afecțiuni este recomandată?

La nivel articular, este recomandată pentru artroze, periartrite, tendinite, poliartrită reumatoidă, spondilită anchilozantă. La nivel respirator, în cazul bronșitelor, sinuzitelor, al alergiilor respiratorii și al astmului bronșic. Dermatologic, în psoriazis, urticarii, eczeme, dermatite, iar ginecologic, în infecții cervicale, prolaps genital, anexite dureroase, uter hipoton, frigiditate sau lipsa menstruației. Recomandăm cură internă în băi cu sulf pentru gastrite cronice cu hiposecreție și hipopepsie, enterocolite și dispepsii intestinale, sechele postoperatorii pe căile biliare, angiocolita, diabet zaharat, hiperuricemie, sechele după nefropatii, litiază urinară.

Pentru ce afecțiuni există contraindicații? 

Deși este indicată în multiple afecțiuni, apa sulfuroasă are și ea contraindicațiile sale. Nu se recomandă atunci când pacientul are febră, infecții, boli cardiace decompensate, în cazul unei tensiuni arteriale de peste 160 mm/hg, al afecțiunilor neoplazice, afecțiunilor tiroidiene, sarcinii, psihopatiilor, afecțiunilor ficatului și rinichilor decompensate, hemoragiilor, stărilor casectice sau TBC-ului.

Care sunt procedurile care includ terapie cu apă cu sulf de la Herculum Spa? 

La Herculum Spa puteți beneficia de tratament balnear sub formă de cură externă cu apa sulfuroasa și aerosoli.

Ce presupune terapia cu apă sulfuroasă?  

Există mai multe forme de terapie cu apă cu sulf. Sunt cure externe, care se aplică sub formă de baie, gimnastică acvatica sau în căzi, și cele prin inhalare, sub forma de aerosoli. În cazul curelor interne, acestea se fac prin ingerarea apei cu sulf direct, de la izvorul termal.

Câte terapii sunt recomandate pentru efecte optime asupra sănătății? 

Numărul de terapii recomandate trebuie să se desfășoare într-un interval de 10 – 14 zile, pentru a beneficia de întregul efect terapeutic ale curelor cu apă cu sulf.

De unde provine apa cu sulf de la Afrodita Resort & Spa? Ne puteți da mai multe detalii despre apa folosită la Herculum Spa ? 

Apa de la Afrodita Resort & Spa provine din propriul izvor natural de apa minerală. Acesta face parte din Herculum Spa și are o concentrație în sulf cu un ph optim pentru piele. 

 

Cum poți beneficia de cure cu apă cu sulf la Bacolux Afrodita Resort & Spa? 

Un sejur cu cazare în Băile Herculane înseamnă acces la una dintre cele mai bune baze de resurse naturale cu proprietăți curative din țară. Nu doar apele sulfuroase, dar și aerul are calități speciale, cu concentrații superioare de ioni negativi, extrem de benefici pentru sănătate. Dacă vrei să faci o cură de apă cu sulf, îți recomandăm să alegi una dintre ofertele speciale ale acestei toamne de la Bacolux Afrodita Resort & Spa. 

Ai de ales între trei oferte balneo și wellness: pachetul Sanitatem, ce include trei tratamente balneare pe zi, cazare și servicii de demipensiune / all inclusive, oferte de wellness cu pachetul Celestium, cu cazare de patru stele, servicii de masă de tip demipensiune sau all inclusive, precum și terapii zilnice de spa wellness și, alegerea combinată, SpaMed, cu un mix de terapii wellness și balneare, la care se adaugă demipensiune sau pensiune completă precum și cazare de patru stele la Afrodita, unul dintre cele mai bine cotate hoteluri din Herculane.

Te așteptăm să experimentezi curele cu apă cu sulf de la Băile Herculane și să te bucuri de efectele benefice ale acestora asupra sănătății tale și a celor dragi! 

 

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.