Băi galvanice – Terapii alternative la Băile Herculane. Ce afecțiuni se tratează cu băi galvanice?

băi galvanice

Există din ce în ce mai multe terapii alternative, tratamente sigure și neinvazive, care au efecte extrem de bune în tratarea unui număr mare de afecțiuni. Terapiile alternative sunt metode de tratament care, așa cum le zice și numele, se bazează pe abordări alternative și complementare față de medicina convențională, și care încep să fie utilizate de tot mai mulți oameni ca formă principală de tratament

Avantajele sunt numeroase, poate cele mai importante fiind lipsa efectelor secundare negative specifice medicamentelor convenționale, personalizarea acestora în funcție de nevoile specifice fiecărui pacient și, nu în ultimul rand, abordarea preventivă, cu accent pe întărirea sistemului imunitar, astfel încât să se prevină apariția bolilor și a problemelor de sănătate.

O astfel de terapie, cu numeroase beneficii pentru sănătate, o reprezintă băile galvanice. Parte din tratamentele de wellness oferite la Herculum Spa de la Bacolux Afrodita Resort & Spa, băile galvanice sunt un tratament accesibil, neinvaziv și fără efecte secundare. 

Ce sunt băile galvanice? 

Băile galvanice sunt o formă de terapie alternativă care implică utilizarea unui curent electric slab pentru a trata diverse afecțiuni ale pielii, articulațiilor și mușchilor. Folosită de mai bine de un secol, a devenit tot mai populară în ultimii ani, datorită beneficiilor sale terapeutice. Se utilizează o soluție electrolitică în care sunt plasați electrozi, prin care trece un curent electric de joasă intensitate, care ajunge, prin soluția electrolitică, în corpul pacientului.

În ce fel de afecțiuni sunt benefice băile galvanice? 

Tratarea durerilor musculare și articulare cu băi galvanice 
Băile galvanice pot ajuta la ameliorarea durerilor musculare și articulare prin reducerea inflamației și îmbunătățirea circulației sanguine și a fluxului limfatic. Eliberarea de endorfine ajută de asemenea la reducerea durerii și disconfortului asociate cu diferite afecțiuni, inclusiv artrita și alte probleme musculo-scheletale. 

Îmbunătățirea aspectului pielii
Băile galvanice pot fi benefice pentru tratarea acneei, a ridurilor și a altor afecțiuni ale pielii. Curentul electric ajută la deschiderea porilor și la îmbunătățirea circulației sanguine, aducând beneficii în rezolvarea problemelor pielii.

Accelerarea procesului de vindecare a rănilor cu băi galvanice 
Curentul electric stimulează circulația sângelui și crește fluxul de oxigen și nutrienți către diverse zone afectate, ajutând astfel la vindecarea mai rapidă a rănilor și la reducerea inflamației.

Reducerea stresului și anxietății
Prin stimularea sistemului nervos și eliberarea de endorfine, băile galvanice ajută la reducerea nivelului de cortizol, ceea ce va reduce stresul și anxietatea în mod semnificativ.

Ce contraindicații exista în terapia cu băi galvanice?

Utilizate pentru ameliorarea durerilor musculare și a tensiunii musculare, dar și pentru îmbunătățirea stării generale de sănătate, băile galvanice sunt o terapie neinvazivă, cu puține efecte secundare. Cu toate acestea, există și unele contraindicații pentru utilizarea lor, care trebuie luate în considerare.

Probleme cardiovasculare
Persoanele cu probleme de inimă, cum ar fi insuficiența cardiacă, aritmii sau hipertensiune arterială, trebuie să evite utilizarea băilor galvanice, deoarece acestea pot crește tensiunea arterială și pot agrava problemele cardiace existente.

Tulburări de coagulare a sângelui
Persoanele care iau anticoagulante sau care au probleme de coagulare a sângelui ar trebui să evite utilizarea băilor galvanice, deoarece acestea pot crește riscul de sângerare sau de formare a cheagurilor de sânge.

Alergii sau reacții cutanate la băi galvanice
Persoanele cu pielea sensibilă sau care suferă de alergii la substanțe chimice ar trebui, de asemenea, să le evite, deoarece pot provoca reacții cutanate sau alergice.
Alte categorii de pacienți care ar trebui să evite acest tip de tratament sunt femeile însărcinate, în cazul cărora nu există suficiente cercetări pentru a determina siguranța utilizării acestor terapii în timpul sarcinii, precum și persoanele cu implanturi medicale (pacemaker, proteze metalice, etc), deoarece acestea pot interfera cu funcționarea acestora.

Cum puteți  beneficia de terapii cu băi galvanice la Bacolux Afrodita Resort & Spa? 

În cazul acestui tip de tratamente balneare, oaspeții trebuie să prezinte o trimitere de la medicul de familie și cardul de sănătate. Vă recomandăm să rezervați consultația la medicul nostru balneolog imediat după ce v-ați cazat, pentru a putea beneficia de tratament din prima zi a sejurului și a vă personaliza tratamentul. Băile galvanice se desfășoară în incinta centrului balnear Herculum Spa, de la Bacolux Afrodita Resort & Spa, de luni până duminică între 08:00 și 16:00.

Pentru rezervări, detalii și alte informații ne puteți contacta la telefon 0720 029 985 (Herculum Spa).

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.