Ce înseamnă wellness?

wellness la bacolux afrodita

Wellness – în traducere: starea de bine – este un concept antic, dinaintea erei noastre. Își are originile în Orient, în India și China, când s-au pus bazele medicinii ayurvedice. Ayurveda, la fel ca wellness, caută să restabilească echilibrul dintre trup, minte și spirit.

În Europa, bazele wellness au fost introduse de către Hipocrate, supranumit ”Părintele medicinei”. Acesta considera că boala este consecința unui stil de viață incorect, referindu-se la alimentație, la mediul înconjurător și la maniera dezordonată a fiecăruia, în general, de a trăi. Hipocrate a fost primul care a subliniat importanța profilaxiei, adică prevenirea apariției și răspândirii bolilor. Acest concept de profilaxie a fost înțeles și preluat de către romani care, în perioada lor imperială, au dezvoltat un sistem public de sănătate care se baza pe băi. Astfel s-au pus bazele balneologiei, o ramură a medicinei care studiază efectele profilactice și curative ale apelor termominerale asupra corpului.  

Legendele spun că însuși Hercule a venit în una dintre cele mai vechi stațiuni balneare ale Europei pentru a își reface forțele în apele sacre de aici. Stațiunea cu pricina a fost denumită Băile Herculane. Istoria ne arată că, încă de acum 2000 de ani, acest loc a fost unul preferat de împărații Romei pentru cure de vindecare la băi. De la împăratul Traian, împăratul Marcus Aurelius Antonius, care vizitează stațiunea în anul 214, până la Francisc I al Austriei, Franz Iosef și Prințesa Sissi, Carol I al României și Alexandru I, regele Serbiei, toți au venit în căutarea efectelor tămăduitoare ale apelor termale din izvoarele minerale ale Băilor Herculane. 

Băile Herculane, destinația #1 pentru răsfăț wellness 

În Băile Herculane, legendele și istoria se împletesc, obiectivele turistice sunt cu totul deosebite, iar factorii naturali au proprietăți curative aproape miraculoase. Deși situată la o altitudine de numai 168 m, aerul ionizat negativ din stațiune este la fel de curat și proaspăt ca aerul din Alpi! Calitatea aerului din Herculane este poate cea mai bună din țară; ajută foarte mult la oxigenarea creierului și nu irită căile respiratorii. Traseele spre panorame superbe sunt marcate, facile aproape la orice vârstă și merită străbătute. 

Inspiră… expiră… starea de bine, wellness, se obține cum de ai ajuns în stațiunea milenară!

În prezent, în Băile Herculane, locația Bacolux Afrodita Resort & SPA pune la dispoziție pachete de servicii de cazare, masă și tratamente balneo-medicale, wellness și spa (saune, piscine, Jacuzzi, Hammam, cromoterapie, baie de vapori). 

Echilibru prin terapie la Herculum SPA

Bacolux Afrodita Resort & SPA este o locație care a obținut certificatul internațional Dekra Trusted Facility pentru condițiile de siguranță oferite. Petrece sejurul tău în siguranță în Herculane și bucură-te de facilitățile oferite în cadrul Herculum Spa! Băile termale minerale și elementul apă sunt în centrul experienței Herculum Spa, premiat pentru concept în 2019, în cadrul Galei ESPA Innovation Awards din Croația.

Aici, terapiile wellness și tratamentele balneare te ajută să îți recapeți echilibrul dintre trup, minte și spirit. Băile în ape termale sulfuroase întăresc sistemul imunitar, au efect anti-stres, ameliorează dureri, îmbunătățesc circulația sângelui și oxigenează toate organele, ajută aparatul respirator și nu au efecte adverse.

Terapiile wellness destind, detoxifică și revitalizează corpul și mintea. Răsfață-te cu masaje cu miere, pietre vulcanice sau bețe de bambus practicate de maseuri cu experiență, sau relaxează-te într-o baie cu plante medicinale aromate!  Terapiile noastre sunt create întocmai pentru o refacere totală și au o eficacitate dovedită. Pentru ca efectele curative ale tratamentelor balneare și ale terapiilor wellness să se producă și să dureze în timp, se recomandă ca procedurile să se aplice pentru minimul cinci zile consecutive.

Cazare, bufet și tratamente wellness spa incluse

Bacolux Afrodita Resort & SPA lansează mereu oferte accesibile pentru cazare în Herculane. Ofertele includ terapii wellness și/sau consultația cu medicul balneolog în cazul pachetelor cu tratament balnear, dar și mese (all inclusive, pensiune sau demipensiune) în sistem de bufet suedez. Preparatele sunt proaspete, sănătoase, variate și delicioase, asigurând alimentația optimă pentru oaspeții de toate vârstele. În această perioadă, persoanele de peste 55 de ani au la dispoziție oferta specială balneo pentru seniori, axată exclusiv pe tratamente balneare. 

Pentru wellness, le recomandăm tuturor celor care au trecut prin boala cauzată de virusul SARS-CoV-2 oferta Phoenix de recuperare post Covid. Mulțumită factorilor naturali, Băile Herculane este locul sănătos pentru terapiile de recuperare după această boală.

Pentru cei care vor, pur și simplu, răsfăț zilnic, oferta Celestium conține toți pașii pentru un sejur wellness de vis petrecut zilnic la spa.  Nu este necesară prezentarea certificatului de vaccinare pentru a avea acces la Bacolux Afrodita Resort & SPA; în schimb, purtarea măștii e obligatorie în spațiile comune și în cazul unor anumite tratamente și terapii.

Alege sănătatea, relaxarea, liniștea și voia bună. Le găsești în Băile Herculane, la Bacolux Afrodita Resort & SPA, unde te așteptăm sa vii cât de curând!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.