Efectele benefice ale spa-ului pentru recuperare post-Covid

recuperare post covid spa

După trecerea prin boala cauzată de virusul SARS-CoV-2, când corpul a consumat multă energie luptând cu infecția și sedentarismul cauzat de boală a dus la pierdere musculară, este indicat un program de recuperare. O soluție inspirată de recuperare post Covid este un sejur la Băile Herculane și cazarea la un spa hotel apreciat pentru echipa medicală, condițiile de tratament și eficiența acestora.

Într-un articol mai vechi am discutat despre tratamentul de recuperare post Covid și alte boli respiratorii în Herculane, stațiunea cu factori naturali excelenți pentru sănătatea oricui. Află mai multe despre beneficiile tratamentelor de la Bacolux Afrodita Resort & SPA, Herculum Spa, Băile Herculane, pentru fortificarea imunității tale în sezonul rece!

De ce să alegi Bacolux Afrodita Resort & SPA pentru recuperare post-Covid

Unul dintre obiectivele noastre este să creăm un mediu cât mai plăcut, sigur și relaxant pentru toți, un loc în care oricine vine în căutarea stării de bine să o obțină – fie că vorbim despre un concediu medical, sau de un sejur de odihnă și distracție alături de prieteni și familie. 

2021 a fost anul în care Bacolux Afrodita Resort & SPA a obținut certificatul Locație de Siguranță din partea DEKRA România pentru măsurile implementate cu succes pentru protejarea sănătății echipei și a oaspeților săi. Acest certificat atestă faptul că atât în hotel, cât și la Herculum Spa respectarea măsurilor de siguranță adoptate oprește răspândirea infecției în rândul persoanelor care vin aici în vacanță sau la lucru.

Tot în 2021, Bacolux Afrodita Resort & SPA din Băile Herculane a dezvoltat un program de recuperare post Covid pentru persoanele care au trecut prin boală și își doresc să se refacă prin metode și tratamente naturiste, dovedite, de-a lungul anilor, a fi eficiente și sigure. Programul de recuperare post Covid se numește Phoenix și îmbină exercițiile fizice și de respirație cu tratamente balneare la Herculum Spa. 

Modalități de recuperare post-Covid19 la Herculum Spa

O vizită la spa nu se face doar în scop de înfrumusețare, ci și pentru sănătate. Procedurile efectuate la Herculum Spa sunt realizate de către un personal medical specializat și aparatele medicale folosite în tratamente sunt moderne. 

Astfel, procedurile ofertei Phoenix de recuperare post Covid, cu 15 terapii balneare în cinci zile de vacanță au rolul de a reface organismul și de a întări imunitatea.

Spre exemplu, terapia cu SOLUX (o termoterapie care folosește energia luminoasă a unor lămpi speciale) sprijină procesele de vindecare din corp. Funcționează prin utilizarea unor filtre diferite de culoare, fiecare având un efect curativ pentru anumite boli. Cu SOLUX se pot trata boli musculare, boli ale căilor respiratorii, dar și boli dermatologice, reumatismale, de ficat, de oase etc. Sechelele pulmonare și slăbiciunea musculară de după infecția cu virusul Sars-CoV-2 se ameliorează cu această terapie. Consultați-vă cu medicul balneolog, căci terapia cu SOLUX are anumite contraindicații – în cazul tensiunii arteriale crescute, boli de inimă ș.a.

Bineînțeles, și apele termale au un impact pozitiv în tratarea sechelelor posibile după Covid19. Inhalarea aburilor de apă sulfuroasă dar și baia în sine ajută căile respiratorii să se desfunde, detensionează mușchii și ajută la oxigenarea organismului.

Băile cu infuzie de plante medicinale calmează anxietatea, au efect antiinflamator și sunt indicate în tratarea aparatului respirator.

Curenții interferențiali sunt excelenți pentru stimularea musculară.

Discută cu medicul tău curant despre efectele terapiilor balneare în recuperarea post Covid, ia biletul de trimitere și vino la Herculum Spa cu oferta Phoenix! 

Oferta Phoenix include și programe de activități fizice (drumeții, pilates, izometrie) și exerciții de respirație care te vor revigora în sejurul tău de recuperare post Covid. Cazarea în Băile Herculane se va face în camera lifestyle, iar serviciile de masă sunt all inclusive, cu mâncare nutritivă și apetisantă.

În sezonul rece, vino la Bacolux Afrodita Resort & SPA să îți recapeți forțele și vitalitatea!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.