Restaurante în Băile Herculane: Labirinth – un nou design și un nou meniu 

restaurante băile herculane

Odată ajunși în stațiunea balneară Băile Herculane în vacanța de vară, te invităm să descoperi unul dintre cele mai bune restaurante ale locului: Labirinth, restaurantul A la Carte de la Bacolux Afrodita Resort & Spa. Atmosfera plăcuta, un serviciu prietenos și eficient, mâncarea de calitate, diversă și cu opțiuni pentru diferite diete, acestea sunt doar câteva dintre cele mai apreciate calități ale acestui restaurant din Herculane. Proaspătă, delicioasă și bine pregătită, cu preparate locale, tradiționale și opțiuni internaționale, oferta gastronomică Labirinth se adresează celor mai exigente gusturi. 

Am discutat cu Chef Sorin Petcu, despre noul design și noul meniu Labirinth, lansate de curând.

 

Ce a determinat decizia de a schimba designul restaurantului? 

Chef Sorin Petcu: Am schimbat designul pentru a veni în întâmpinarea oaspeților, cu un aspect mai modern și pentru a crește gradul de confort. 

Ce tip de bucătărie ați ales pentru Labirinth și cum se evidențiază față de bucătăria din același segment?

Chef Sorin Petcu: Am ales bucătăria internațională, la care am adăugat un conținut de bucătărie asiatică, pentru a putea folosi la capacitate maximă experiență bucătarilor noștri. 

Ce ne puteți spune despre noul meniu? Care sunt principalele schimbări aduse de acesta?

Chef Sorin Petcu: Am insistat mult pe îmbunătățirea gustului și a aspectului preparatelor noastre.

Ce a influențat alegerea noilor preparate și cum reprezintă acestea viziunea Dvs. culinară?

Chef Sorin Petcu: Influența a venit datorită dorinței noastre de a surprinde și a aduce oaspeților o experiență culinară deosebită. Viziunea culinară este aceea de a face din gust un ambasador al restaurantului nostru.

Spuneți-ne câte ceva despre ingredientele folosite în restaurant și despre aprovizionare. 

Chef Sorin Petcu: Aprovizionăm de la distribuitori care aduc materii prime de calitate, iar pentru produsele tradiționale apelăm la producătorii de pe plan local. Bineînțeles că meniul oferă și variante pentru cei cu diete, restricții sau pentru vegetarieni.

Care este preparatul Dvs. preferat din meniu?

Chef Sorin Petcu: Grea întrebare… totuși pot spune că Pieptul de rață cu piure de morcovi și andive la grill va rămâne prima mea alegere. 

În noul meniu Labirinth se regăsesc preparate noi, cu accent pe bucătăria asiatică, apreciată în întreaga lume datorită combinației sale de arome complexe, diversitate culinară și oferirea unei experiențe culinare captivante și memorabile. Porc în sos Thai și legume, Pui Vindaloo cu sos curry și orez prăjit, Ymam Bayildi – vânătă umplută cu legume și sos de roșii, Curry de năut și orez alb sau Pui cu chilli și legume sunt doar câteva dintre vedetele de inspirație asiatică ale meniului. Create din ingrediente proaspete, cu texturi și arome autentice și intense și cu o varietate impresionantă de arome, de la dulce la sărat, picant, amărui și acru, aceste feluri de mâncare oferă o experiență gustativă bogată și surprinzătoare.

În meniul Labirinth se regăsesc all time favorites din toate bucătăriile lumii. Nu lipsesc antreurile ușoare mediteraneene – Bruschete cu roșii sau cu somon, Halloumi la grătar cu salată de ardei copți și ulei de măsline sau salatele proaspete și răcoritoare. Gusturile italienești, preferate datorită unei combinații de arome autentice, unei tradiții culinare bogate și simplității în abordarea ingredientelor se regăsesc, de asemenea, în meniu. Ele creează o armonie între arome și texturi, prin combinația dintre un sos bogat și paste al dente sau între crustă crocantă a unei pizza și ingredientele moi de pe deasupra. Nu lipsesc din meniu pastele – penne, tagliatelle și spaghetti – sau risotto-uri delicioase. 

Încheiem, alegând dintre specialitățile Chef-ului, un hamburger signature: Burger Herculum. Din carne de vită Black Angus și asezonat cu maioneză cu paste de trufe, salată verde, ceapă roșie, brânză Cheddar, castraveți murați, roșii și cartofi prăjiți, burgerul este o combinație inovatoare de arome și texturi, care nu este întâlnită în mod obișnuit într-un hamburger obișnuit. Te invităm să o descoperi, alături de toate celelalte preparate, în restaurantul Labirinth de la Bacolux Afrodita Resort & Spa din Băile Herculane!

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.