Stațiuni balneare. Trenduri în turismul balnear în 2023

statiuni balneare baile herculane

În 2023 se va remarca o creștere a gradului de conștientizare cu privire la sănătate și bunăstare. Cererea pentru tratamente holistice în stațiuni balneare, parte dintr-un lifestyle sănătos, este de mult timp pe un trend ascendent, iar schimbarea stilului de viață, cu mai multă atenție la alimentație, mișcare, echilibru între muncă și timp liber – preocupă din ce în ce mai mulți oameni. 

Turismul de wellness face parte din această preocupare pentru sănătate și stare de bine și are o puternică tendință de creștere – potrivit World Travel & Tourism Council (WTTC), se estimează că turismul de wellness și spa va genera peste 1600 miliarde de dolari la nivel global până în 2030. Tendințele în turismul de wellness indică faptul că turiștii vor dori să cheltuiască mai puțin în vacanțe scumpe, cumpărături sau mese în oraș și mai mult să investească în activități care le susțin sănătatea și bunăstarea.

România, o destinație balneară și de wellness tot mai căutată 

România este o destinație din ce în ce mai atractivă pentru turismul internațional de wellness și balnear, iar serviciile oferite de stațiuni balneare, vor continua să crească și să ofere experiențe unice pentru cei care călătoresc. De altfel, numărul turiștilor care aleg să vină în țara noastră pentru tratament balnear și wellness a crescut constant în ultimii ani, mai ales de când Organizația Patronală a Turismului Balnear din România a devenit parte a Asociaţiei Europene a Staţiunilor Balneare (European Spas Association – ESPA). În 2022 cererea de tratament balnear a revenit până aproape de nivelul anului 2019, iar pentru 2023 se estimează o continuare a creșterii. 

Experiențe autentice și servicii premium în stațiuni balneare

În următorii ani, balneoterapia va fi din ce în ce mai populară și, pe măsură ce numărul de persoane care caută soluții alternative pentru problemele lor de sănătate va continua să crească, tot mai mulți vor descoperi beneficiile tratamentelor balneare cu ape termale. În 2023, clienții vor căuta experiențe cât mai atractive și autentice. În stațiunile balneare din Romania va fi un client majoritar local, dar care solicită același confort și standard ca la hoteluri similare din străinătate. 

Apare o nișă interesantă, aceea a turismului balnear și wellness în afara sezonului, care începe de la jumătatea lunii septembrie până la finalul lunii aprilie, adică perioada mai puțin propice a anotimpului rece. Există multe beneficii pentru un sejur la spa iarna, mai ales că tot atunci sunt cele mai atractive oferte de tratament balnear. 

Stațiuni balneare în România cu ape termale 

România, țara apelor minerale, este extrem de bogată în resurse naturale de terapie, având numeroase stațiuni balneare, în special cu ape termale și nămol sapropelic, folosite pentru tratarea diferitelor afecțiuni. Dintre cele mai cunoscute stațiuni balneare cu ape minerale termale, Băile Herculane, Băile Felix, Băile Tușnad, Sovata și Slănic Moldova sunt cele mai căutate de turiști. 

Băile Herculane este una dintre cele mai vechi stațiuni balneare, atât din România cât și din Europa, cu o poveste care se întinde pe mai multe milenii. Din vremurile împăratului Traian și până azi, apele sale minerale sulfuroase au vindecat numeroase afecțiuni, în special cele reumatismale, posttraumatice, neurologice sau digestive. 

În 2023, Băile Herculane își așteaptă oaspeții cu evenimente, oferte balneo și pachete turistice speciale, create pentru toți cei care își doresc să își dedice timp sănătății și stării de bine în acest an. La Bacolux Afrodita Resort & Spa avem patru oferte active la început de an, ce combină serviciile de cazare de patru stele în Băile Herculane cu servicii wellness & balneo și facilități spa premium în Herculum Spa. 

Oferte speciale de wellness și tratament balnear la Bacolux Afrodita Resort & Spa

Evadează din stresul cotidian în stațiuni balneare, pentru a avea grijă de tine și a-ți întări sistemul imunitar și descoperă o experiență de well-being bazată pe un mix de terapii wellness și balneo cu oferta SpaMed. Sejurul include o terapie wellness și două tratamente balneare pe zi pentru fiecare persoană, cazare și demipensiune / all inclusive. 

Cu Sanitatem, o oferta creată pentru a trata afecțiuni specifice, vei beneficia de trei tratamente balneare / zi, prescrise de medicul specialist. Cazarea și mesele sunt, de asemenea, incluse în pachetul 5 nopți de vacanță.  O mare varietate de terapii pentru sănătate te așteaptă cu oferta Celestium, din care vei putea alege o terapie wellness / zi, pentru fiecare zi a sejurului tai. Plus cazare de patru stele și servicii complete de masă. Vei trăi din plin experiența Herculum Spa, centrul nostru de wellness premiat ESPA, o călătorie senzorială completă în circuitul de saune și piscine cu oferta Apeduct, un pachet de cinci zile cu cazare, demipensiune/all inclusive și acces nelimitat la Herculum Spa. 

În 2023, începe-ți călătoria către sănătate și stare de bine alături de noi!

.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.