Sărbătoarea de Florii în Băile Herculane. Descoperă oferta Bacolux Afrodita Resort & Spa 

florii 2023 herculane

Duminica intrării triumfale a lui Iisus în Ierusalim în săptămâna dinaintea Patimilor se sărbătorește de peste 2000 de ani sub denumirea de Florii. Simbolul acestei sărbători este decorarea porților cu ramuri de salcie înflorite, care amintesc de întâmpinarea cu ramuri de curmal de la Ierusalim. 

Sărbătoarea de Florii: Tradiții în satele bănățene  

Sărbătoarea de Florii este mult așteptată în Banat și celebrată cu datini specifice locului, care îmbină tradiția creștină cu tradiții populare cu rădăcini în antichitatea traco pontica. În multe sate bănățene se obișnuiește ca mărțișorul purtat încă din martie să fie pus pe ramurile unui pom înflorit. Ramurile de salcie înflorite, sfințite în biserică, se pun în pragul ușii, astfel ca ghinionul și veștile rele să fie ținute cât mai departe de casă. Înaintea Sărbătorii de Florii, fetele mari obișnuiesc să pună o oglindă și o cămașă curată sub un păr altoit și se spală pe cap cu fiertură de busuioc. Se spune că aşa cum va fi vremea în acea zi, așa va fi și în prima zi de Paște.  

Noi ți-am pregătit o ofertă specială pentru ocazia sărbătorii de Florii, în Băile Herculane, pentru a te bucura de beneficiile acestei stațiuni balneare și, de asemenea, să descoperi frumusețea acestor tradiții creștine din Banat. Vremea primăvăratică este perfectă pentru o ieșire în aer liber, într-un peisaj montan de o frumusețe aparte, iar surprizele de la Bacolux Afrodita Resort & Spa vor completa o experiență de relaxare și bucurie. 

Oferta de Florii la Bacolux Afrodita Resort & Spa

Începeți sejurul de vineri, 07 aprilie, când, după check-in, vă așteptăm la cină bufet în Premier, unul dintre cele mai apreciate restaurante din Băile Herculane. Seara, bucurați-vă de confortul camerelor Afroditei, cu vedere spre munte sau cu o panoramă spectaculoasă asupra stațiunii. Camera Herculum, una dintre preferatele clienților noștri, vă așteaptă cu pat cu dimensiuni generoase, saltea confortabilă și lenjerii din bumbac 100%. Somnul vă va fi odihnitor în această cameră, ajutat de aerul curat de munte, bogat în ioni negativi.

În ziua de sâmbăta, vă invităm în Herculum Spa, unde terapiile spa wellness cu apă termală Herculane, masajele de relaxare, ritualurile de hidratare și remodelare corporală sau tratamentele faciale vă oferă tot atât de multe ocazii pentru relaxare și revitalizare. Oferta de Florii este valabilă în weekendul 7- 9 aprilie. Două nopți de cazare premium în Băile Herculane, servicii de mic dejun și cină, acces la toate facilitățile Herculum Spa (piscină interioară de înot pentru adulți și copii cu apă încălzită, 5 tipuri de saună, jacuzzi cu apă sărată, bazin cu calciu și magneziu, zone de relaxare), totul la un tarif începând de la 282 euro/ persoană, pentru un sejur de două nopți în camera dublă.

Dacă faceți rezervare până în data de 24 martie, beneficiați de 10% Early Booking discount. Păstrăm un discount de 5% și după Early Booking, pentru cei care poarta nume de floare:)! Ideal pentru o minivacanță în cuplu sau împreuna cu prietenii, înainte de Sărbătoarea de Paște! Pentru detalii suplimentare și rezervări, click aici

Recomandări de activități cu ocazia weekendului de Florii la Băile Herculane 

Dacă sunteți firi active, cărora le plac drumețiile, sunt câteva opțiuni foarte accesibile care încep chiar din stațiune. Traseele până la Grota Haiducilor, Cheile Feregari, Grota cu aburi sau Cascada Vânturătoarea sunt ușoare, spectaculoase și îți vor dezvălui priveliști deosebite din Parcul Național Domogled-Cerna. Dacă preferați excursiile cu mașina, Podul lui Dumnezeu este la 68 de km distanță de Băile Herculane. Este un monument turistic natural, alcătuit din calcare stratificate, fiind, totodată, singurul pod natural al României și al doilea de acest gen că mărime din Europa. 

Cel mai vechi așezământ monahal din Țara Românească, Mânăstirea Tismana de pe muntele Stârmina, este un obiectiv de vizitat cu ocazia Sărbătorii Creștine de Florii. Pasionații de istorie trebuie să nu rateze ocazia de a vizita Muzeul Tezaurului BNR, o peșteră din apropierea așezământului monahal, unde, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a fost mutat Tezaurul BNR, precum și o parte din tezaurul Băncii Poloniei.

Oricare ar fi preferințele voastre pentru a sărbători weekendul de Florii – în mod activ sau prin relaxare – Băile Herculane sunt o alegere bună, cu multe opțiuni. Iar oferta specială de Florii de la Bacolux Afrodita Resort & Spa este ocazia perfectă de a te bucura de toate acestea, din confortul unui hotel de patru stele din Băile Herculane.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.