Apa termală Herculane
Beneficii pentru frumusețe și sănătate

apa termală în piscina si spa in herculane

Băile Herculane, una dintre cele mai vechi și valoroase stațiuni balneare din Europa și din lume, este recunoscută pentru calitățile extraordinare pe care le are apa sa termală. Sunt peste 20 de izvoare de apă termală în Herculane, cu diferite concentrații de minerale, și care tratează o multitudine de afecțiuni.  

Ele se întind pe o lungime de 40 de km de-a lungul văii Cernei și se împart în: izvoare cu apă minerală termală clorurosodică, bromurată, iodată și sulfuroasă (cu o mineralizare de până la 7,93 g/L), izvoare cu apă minerală termală, bicarbonatată, calcică (mineralizare intre 0,6-3,5 g/L) și izvoare cu apă minerală termală clorurosodică, bicarbonatată, ușor sulfuroasă (având o mineralizare intre 0,5 – 2,6 g/L). Principala caracteristică a tuturor acestor izvoare minerale naturale o constituie concentrația lor în hidrogen sulfurat, care face ca întreaga stațiune balneară să aibă o capacitate extraordinară de a susține cure de tratament balnear, cu cei peste 4000 mc de apă termală minerală accesibili zilnic în Băile Herculane.

Apa termală sulfuroasă și beneficiile sale pentru sănătate 


Hidrogenul sulfurat din apa termală are proprietăți deosebite în tratarea afecțiunilor reumatice degenerative – combate durerea, inflamațiile și rigiditatea musculară, ajută la recuperarea mobilității articulare, iar la nivel articular, induce vasodilatație și astfel scade ischemia. Efectul antiinflamator și antialergic al apelor sulfuroase de la Herculum Spa este util și în tratarea unor boli ginecologice (infecții cervicale, exemă, anexită, insuficiențe ovariene cu sau fără alte tulburări endocrine, sau insuficiențe enzimatico-metabolice), precum al celor respiratorii, ajutând bolnavii cu BPOC, astm bronșic, sinuzite sau rinite alergice (au efecte antiinflamatorii, antiseptice și desensibilizante asupra căilor aeriene superioare și traheo-bronșice). 

Apa termală sulfuroasă este folosită în tratament pentru sănătatea pielii, pentru anumite forme de psoriazis, eczeme și urticarii cronice sau dermatită seboreică. Celor care suferă de diabet zaharat, o cură de 15 minute petrecute într-o baie sulfuroasă le poate reduce indicele glicemic. În timpul unei băi cu apă termală sulfuroasă, temperatura ridicată a apei folosite (38-60ºC) deschide porii, mineralele sunt absorbite prin piele, circulația se îmbunătățește, se elimină toxinele și se oxigenează organele interne. 

Herculum Spa, centrul de wellness și balneoterapie a Bacolux Afrodita Resort & Spa este un concept inovativ, care îmbină tradiția de vindecare a apelor termominerale Herculane cu cerințele omului modern. Aici te așteaptă peste 2500 mp de relaxare și răsfăț, cu vedere la parc și un vârf de munte abrupt de o frumusețe rară, circuit de saune și piscine, camere de tratament pentru relaxare, întinerire și regenerare.

Resursele naturale de sănătate din Băile Herculane sunt folosite atât pentru tratarea diferitelor boli, cât și pentru menținerea sănătății și pentru revitalizare. Am forat propriul puț de apă minerală sulfuroasă, iar accesul la băile termale cu sulf este deschis tuturor, atât celor care au prescrise tratamente balneare cu ape minerale, precum și oricui altcuiva dorește să le încerce, ca parte din terapiile wellness. Totul este asistat de medicul balneolog, iar dacă nu se solicită consultația medicului, se comunică contraindicațiile acestor băi cu sulf

Te așteptăm cu tratamente balneare cu apă sulfuroasă, precum și cu tratamente wellness care folosesc aceasta resursă naturală prețioasă pentru rejuvenare și vitalitate. Una dintre terapiile de spa signature ale Herculum Spa este pachetul Hercule It’s Me, care începe cu o baie termală minerală de 45 min și este urmată de un masaj energetic de 75 min. Experiența s-ar descrie astfel: 

“o baie în piscina cu apă minerală termală. Sunteți încurajați să vă mișcați articulațiile ușor și încet în apa caldă. Toți mușchii se relaxează profund, o căldură plăcută pătrunde în fiecare fibră și inima vă începe să bată mai repede. Când părăsiți baia, răcoriți-vă dacă simțiți nevoia, stropindu-vă fața, sau beți un pahar de apă. Veți fi invitați apoi să vă întindeți și veți fi atent învelit cu o pătură moale din lână pufoasă. Respirați adânc și încet, inima se va liniști și ritmul va reveni la normal, în timp ce procesul de detoxifiere va continua. După ce vă odihniți, un duș de răcorire vă va trezi din visare și vă veți simți infinit mai calm.”

Apa salină și beneficiile sale pentru frumusețe


Așa cum am menționat, compoziția fiecărui izvor termal din Băile Herculane este diferită. Ele sunt, în principal, ape cu conținut ridicat de hidrogen sulfurat, dar exista și izvoare saline, a căror apă termală are o mineralizare medie, ideală pentru tratamente cosmetice. Este cazul produselor dermato-cosmetice Ivatherm, care combină tradiția cu inovația prin utilizarea apei termale de Herculane și a celor mai noi ingrediente cosmetice, și cu care colaborăm în exclusivitate pentru terapiile și tratamentele
spa și wellness de la Herculum Spa.

Produsele cosmetice sunt bazate pe apa termală care izvorăște de la o adâncime de 2000 m, într-un mediu ferit de poluare urbană sau industrială, și este colectată la ieșirea din stâncă. Această apă termală este unică datorită concentrațiilor ridicate de minerale și oligoelemente esențiale pentru sănătatea pielii: calciu, cupru și magneziu, cu proprietăți antiinflamatoare și antialergice, mangan și seleniu, ce acționează împotriva radicalilor liberi și, nu în ultimul rand, zinc și fier, cu rol lor în procesele de vindecare ale organismului.

Apa termală Herculane este esența tratamentelor noastre faciale. Este ideală pentru tenurile sensibile și cele care trăiesc în poluare – le echilibrează și le protejează împotriva trecerii timpului. Curăță delicat, dar în profunzime, și hidratează, oferind o senzație de răcoare și un aspect absolut radiant. Descoperă terapiile cosmetice faciale precum și ritualurile corporale de la Herculum Spa cu apă termală Ivatherm, ce ajută la netezirea și hidratarea pielii: Ivatherm Body Hidratare intensă, Lifting by Ivatherm, Ivapur sau Ivatherm for Him. Oferta Wellness îți oferă experiența Herculum Spa de relaxare, o mare varietate de terapii wellness, cazare la 4 stele în Băile Herculane în camerele Afroditei precum și program de demipensiune sau all inclusive, la alegere. 

Te așteptam la Bacolux Afrodita Resort & Spa, pentru a încerca și tu puterea miraculoasă a apei termale Herculane!

Copyright © 2024 Bacolux Hotels.