Tratamentul reumatismului cu ape minerale de la Băile Herculane

bai galvanice

În pitoreasca stațiune balneară Băile Herculane, acolo unde natura se împletește armonios cu trecutul istoric, Bacolux Afrodita Resort & Spa te așteaptă la centrul balnear Herculum Spa, un loc în care apele minerale vindecătoare sunt folosite în diferite terapii ale reumatismului. Am discutat cu specialistul nostru balneolog, pentru a oferi o privire de ansamblu asupra tratamentului reumatismului. 

Veți descoperi cum apele minerale de la Bacolux Afrodita Resort & Spa se transformă în aliatul tău de sănătate și stare de bine. Cu expertiza noastră în spa și balneologiei, te invităm să explorăm felul în care tratamentul reumatismului devine o călătorie spre vindecare, susținută de apele termale și serviciile de înaltă calitate. 

Care sunt caracteristicile principale ale apelor minerale de la Băile Herculane și cum influențează aceste caracteristici tratamentul reumatismului? 

Apele sulfuroase din stațiunea balneară Băile Herculane sunt ape ce au ca și principală caracteristică efectul antiinflamator, ele având efect asupra durerilor reumatismale prin acțiunea cheratolitică și vasodilatatoare a sulfului.

Există anumite tipuri de reumatism sau afecțiuni reumatologice pentru care apele minerale de la Băile Herculane sunt recomandate în mod special?

Tratamentul balnear cu ape sulfuroase este indicat în diferite patologii articulare precum poliartrita reumatoida, spondilita anchilozantă, sechele neurologice, artroze periferice și ale coloanei vertebrale, sechele post-traumatice, neuropatii, tendinopatii, periartrite, mialgii. 

Cum funcționează tratamentul reumatismului cu ape minerale? Care sunt mecanismele principale de acțiune?

Principalul mecanism de acțiune este căldura prin activarea circulației la nivelul țesuturilor afectate și excitarea pielii cu producție de anticorpi, care au ca și efect combaterea inflamației din afecțiunile reumatismale și ameliorarea durerilor.

Ce diferențiază tratamentul cu ape minerale de alte metode sau terapii disponibile pentru pacienții cu reumatism?

Un diferențiator principal este efectul terapeutic imediat și pe termen lung asupra diferitelor patologii. Tratamentul cu apă termală Herculane îmbunătățește circulația, scade inflamația, reduce durerile și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii din diferite afecțiuni dermatologice. 

Există un protocol specific de tratament pentru reumatismul utilizând apele minerale de la Herculum Spa?

Tratamentul se poate face atât în bazine cât și în cădițe individuale, temperatura fiind adaptată în funcție de pacient. Timpul de expunere este între 15 și 20 de minute pe zi, pe o perioadă de 10-15 zile, cu recomandare de repaus de aproximativ o oră după tratament 

Care sunt beneficiile pe termen lung pentru pacienții cu reumatism?

Pe termen lung, ameliorează simptomatologia algică și mobilitatea articulară, pacienții acuzând din ce în ce mai puține episoade de durere. 

Ce recomandări aveți pentru pacienții care doresc să încerce tratamentul pentru reumatism de la Herculum Spa? 

Pe lângă efectul pe care îl are asupra articulațiilor prin reducerea inflamației și al durerii, sulful din apele termale are efecte benefice și asupra pielii, fiind indicat și în afecțiuni dermatologice, afecțiuni ginecologice precum și în afecțiuni respiratorii. 

Există vreo contraindicație sau situație în care tratamentul cu ape minerale ar trebui evitat?

Ca în orice terapie, și în cazul tratamentului pentru reumatism există și contraindicații. Acestea vin pe fondul existenței bolilor cardiace, hepatice și a celor decompensate ale rinichilor, precum și în cazul unei tensiuni arteriale mai mari de 160 mm/Hg. Nu sunt indicate nici în cazul unor afecțiuni oncologice, al TBC-ului, bolilor psihice, toxicomaniei, Bolii Parkinson sau al ulcerului. 

Cum poate fi integrat tratamentul cu ape minerale într-un plan de gestionare holistică a reumatismului, inclusiv dieta și exercițiile fizice?

Recomandarea de tratament este de 10 -12 zile, de două ori pe an, pentru a minimiza cât se poate de mult reapariția durerilor și a procesului inflamator local.

Ce feedback sau rezultate de succes ați observat în rândul pacienților care au urmat tratamentul cu ape minerale pentru reumatism la Herculum Spa?

Pacienții au avut un răspuns terapeutic foarte bun, efectul fiind perceput la aproximativ trei zile de la inițierea tratamentului. 

Există vreo perioadă a anului sau condiții specifice care fac tratamentul cu ape minerale mai eficient în cazul reumatismului?

Cea mai bună perioadă pentru tratamentul balnear este primăvara și toamna, când durerile articulare tind să se reactiveze, dar el se poate administra în orice perioada a anului. 

Cum ar trebui să se pregătească pacienții înainte de a începe tratamentul cu ape minerale pentru reumatism?

Pacienții trebuie să evite frigul, efortul fizic și să aibă toate bolile asociate sub control. În momentul examinării este necesar să prezinte documentele medicale pe care le au pentru afecțiunile cronice existente. 

La Bacolux Afrodita Resort & Spa, vindecarea devine posibilă. Nu rata ocazia de a experimenta beneficiile acestor ape miraculoase, de a-ți regăsi echilibrul și armonia, într-un cadru de rafinament și confort. Bacolux Afrodita Resort & Spa este o oază de sănătate și relaxare în mijlocul peisajului spectaculos al Băilor Herculane

Fă primul pas într-o călătorie către sănătate și wellness, și vei descoperi că fiecare moment petrecut la Bacolux Afrodita Resort & Spa este o investiție în propria stare de bine! În vacanța de iarnă, te așteptăm la Herculum Spa, pentru a-ți oferi o experiență de neuitat, cu tratamente spa și balneare,  în care sănătatea și confortul se împletesc în mod armonios.

Copyright © 2022 Bacolux Hotels.